DRONES, DE NIEUWE HYPE ONDER GAMERS

Gamers zitten niet langer alleen binnen naar hun scherm te kijken, maar zijn tegenwoordig steeds vaker buiten in de weer met hun drone. Wat is een drone eigenlijk en wat is er zo leuk aan? Wat maakt het zo aantrekkelijk voor gamers in het bijzonder?

Het vliegen met een drone wordt door gamers vaak vergeleken met het spelen van een real-life game.

 • Een drone is wendbaar. Het manoeuvreert gemakkelijk door drukke omgevingen.
 • Gamers hebben al de juiste skills voor het besturen van de machine.
 • De beelden zijn prachtig.
 • Het is net als een game, maar speelt zich toch in het echte leven af.
 • Je kunt het voor zowel privé als professionele doeleinden gebruiken.

Vaak worden drones gespot in drukke gebieden, tijdens evenementen, maar ook steeds meer in natuurgebieden. Wil je er meer over weten, lees dan verder!

 

Wat is een drone?

Er zijn verschillende type drones en sommige kunnen zonder afstandsbediening vliegen, omdat het een voorgeprogrammeerde route volgt.

Maar over het algemeen gesproken zijn drones onbemande luchtvaartuigen die vanaf de grond worden bestuurd met een afstandsbediening.

Aan de meeste drones zit een camera bevestigd die vanaf grote hoogte prachtige beelden kan schieten. Dit is ook één van de redenen dat veel gamers er razend enthousiast over zijn. De beelden zijn natuurlijk waarheidsgetrouw en ondanks dat ontwerpers beelden in games schitterend kunnen weergeven, is voor sommigen het realistische beeld van een drone nou juist wat het zo aantrekkelijk maakt!

Drones zijn kleine, wendbare apparaten die bijna overal langs kunnen schieten, en dus overal kunnen komen. Juist die wendbaarheid en het type besturing maakt een drone voor gamers aantrekkelijk. Ze geven een goed zicht en kunnen je beelden laten zien met een invalshoek die je anders nooit zelf zou kunnen zien of maken.

 

Waar kun je een drone voor gebruiken?

Zoals gezegd, een drone kan op grote hoogte prachtige beelden schieten, en dat is ook de meest genoemde reden voor aanschaf.

Die beelden kunnen in het professionele leven worden gebruikt door bijvoorbeeld bouwers of architecten. Zij hebben de beelden nodig voor het in kaart brengen van bouwgrond of projecten.

Ook wordt het gebruikt voor statistische tellingen door bepaalde instanties. En zelfs noodhulpdiensten kunnen met behulp van een drone probleemsituaties bekijken voor ze ter plekke aankomen.

Velen gebruiken een drone ook privé. In hun vrije tijd vliegen ze in een stedelijke omgeving of in natuurgebieden om prachtige beelden te schieten. Of om stiekem vanaf de bank toch een evenement bij te wonen of een weggelopen hond terug te vinden.

 

Waarom zijn gamers zulke goede drone-piloten?

Gamers zijn gewend veel dingen tegelijk te doen:

 1. ze zijn stressbestendig,
 2. presteren goed onder druk,
 3. hebben vaak een perfecte hand-oog-coördinatie, en
 4. ze kunnen vaak uitzonderlijk goed en lang hun focus bewaren.

Al met al, tijdens het gamen hebben ze kwaliteiten ontwikkeld die ook bij het besturen van een drone van belang zijn.

 
Photo by William Bayreuther

Sommigen zeggen zelfs dat gamers beter een drone kunnen besturen dan professionele piloten!

Doordat gamers urenlang strak naar hun beeld kijken, zonder ooit naar hun controller in hun handen te kijken, hebben ze al een voorsprong op niet-gamers. In een game heb je, net zoals in het echte leven, niet de mogelijkheid even op “pauze” te drukken. De fanatieke gamer zet door en gaat soms uren door, onder spanning en stress. Dit maakt veel gamers stressbestendig en ook vingervlug en behendig.

Het vliegen met een drone is eigenlijk net een real-life game. Het is alsof je een game aan het spelen bent waarbij je van het ene punt naar het andere punt moet, zo snel mogelijk, of zo veel mogelijk voorwerpen spottend. De beelden zijn er goed genoeg voor. Eigenlijk zijn de beelden van drones zo goed als wat ontwerpers van games altijd voor ogen hebben en altijd proberen te bereiken.

De wendbare drone kan ook door een drukke omgeving vliegen en dit is ook wat het zo aantrekkelijk maakt voor gamers.

Niet alleen zijn de beelden prachtig, alleen al het idee dat ze in het echte leven aan het spelen zijn, is genoeg reden voor de gamers om een drone te kopen en ermee aan de slag te gaan. Het is in veel gevallen een stuk beter dan verslaafd binnen zitten.

 

Moet je regels volgen voor gebruik van de drone?

In verband met veiligheid moet je altijd de regelgeving volgen, anders kan je een hoge boete krijgen of wordt de drone ingenomen.

Dus ja, je moet altijd regels volgen bij het vliegen met een drone. Het zijn de regels die ook voor het gebruik van een modelvliegtuig gelden.

Een aantal belangrijke regels op een rij:

 • Je mag absoluut niet in de buurt van een (militair) vliegveld vliegen.
 • Je mag alleen in het daglicht vliegen.
 • Je moet de drone altijd blijven zien.
 • De maximale hoogte is 120 meter in Nederland. Overigens is dat in België maar 10 meter en mag je daar absoluut niet boven openbaar gebied vliegen.

In Nederland is de regelgeving gelukkig nog wel wat soepeler en mag je wel foto’s en video’s maken in openbaar gebied.

Maar het is wel raadzaam de lokale regels erop na te slaan voor je begint te vliegen. Als je namelijk niet de juiste regels opvolgt, loop je het risico een hoge boete te krijgen en kan de drone zelfs worden ingenomen.

 

Conclusie

Een drone is voor iedereen een leuk speeltje, maar vooral gamers beleven er bijzonder veel plezier aan. Het aspect van een real-life game is een aantrekkelijke feature van een drone.

Bovendien zijn gamers erg goede bestuurders van drones. Kwaliteiten die ze tijdens het gamen hebben ontwikkeld, komen goed van pas als ze een drone besturen. Ze kunnen zich lang concentreren op een bepaalde taak, kunnen goed meerdere dingen tegelijk doen en hebben een goede hand-oog-coördinatie.

Ben jij een gamer en heb je nog geen drone? Wellicht vind je het inmiddels tijd om de hype zelf van dichtbij mee te maken en je skills te testen in real-life!

gamesgratisthuis.nl
Register New Account
Reset Password
Compare items
 • Total (0)
Compare