PS4 Pro bundel kopen

Gran Turismo Sport

Waar kun je het beste je PS4 Pro bundel kopen? We vergelijken informatie over de console en laten je goede bundles zien die je aan kunt schaffen.

Dan is het zo ver. Je hebt alles eraan gedaan om je onderzoek zo grondig mogelijk uit te voeren (of je was natuurlijk gewoon zó enthousiast van een keer eentje gespeeld te hebben dat je gevoel het nu overneemt van je hersenen. Misschien heb je helemaal niet zo’n grondig onderzoek gedaan en móet je er gewoon eentje hebben :))

Je wilt een PS4 Pro kopen.

Games algemeen

Het vooronderzoek

Misschien wil je nog een beetje onderzoeken voordat je echt al je zuur gespaarde geld van de bank haalt om er eentje te halen. We hebben al eerder een beoordeling geplaatst om je op weg te helpen. Ook heb je een geweldige review bij XGN.nl om je nog net die extra info te verschaffen.

Het blijft namelijk toch een investering, een goede investering weliswaar. Want het is de top-game-machine out there. Het beste wat je kunt krijgen, zeker samen met je UHD TV en iedereen zal jaloers op je zijn. The coolest kid in school. The talk of the town.

De PS4 Pro kopen

Maar waar kun je nou terecht om er eentje te kopen. Hoe pak je dat aan? Ga je naar de lokale winkel in de buurt? Kan, ik doe het zelf echter nooit.

Weet je wat het namelijk is. De lokale winkel in de buurt heeft vaak minder goede deals dan een online store die het hele land bedient. Daarnaast moet de lokale winkel maar net die bundel voor je hebben die jij ook zoekt. Dat zou wel erg toevallig zijn.

Online kun je meerdere aanbieders en meerdere bundels eenvoudig vergelijken en zo tot jouw ultieme samenstelling voor de laagste prijs komen.

Daarnaast hoef je niet naar de winkel toe te gaan, maar heb je je order de volgende dag al netjes binnen. Bij sommigen zelfs nog dezelfde dag en hoef je de deur niet eens uit.

Verschillende aanbieders van de PS4 Pro vergelijken

Omdat ik zelf ook op deze manier mijn Playstation 4 Pro had gekocht heb ik je een handje geholpen en hier een paar goede aanbieders neergezet waar je terecht kunt. De deals wisselen steeds dus er is niet één winkel die altijd het beste aanbod heeft, al helemaal niet wanneer je specifieke wensen hebt.

Als je bijvoorbeeld toch al een bepaalde game wilt gaan kopen, waarom dan niet op zoek naar die deal waar hij al bijzit. Of als je sowieso een extra controller wilt gaan aanschaffen. Het zou dom zijn om niet te kijken of je ze kunt bundelen om zo geld te besparen.

Wat nog veel dommer is, en ik zie het regelmatig gebeuren. Dat je een console koopt met een spel erbij wat je helemaal niet gaat spelen. Bijvoorbeeld een kinderspel als je van shooters houdt, of een 16+ spel als je kinderen hebt.

Kijk maar eens op marktplaats waar je veel games aangeboden ziet worden, ongeopend omdat ze in een bundel zaten. Zo verlies je pas geld. Uiteindelijk heb je er toch voor betaald, ook als hij in een bundel met de console erbij zat. En een spel op marktplaats verkopen betekent dat je er niet de nieuw waarde voor krijgt, bij lange na niet.

Nu hij ondertussen al weer wat langer mee gaat is de prijs alweer iets gezakt. Slim van je dus om even te wachten tot de aller grootste nieuwigheid eraf is.

Een bijkomend voordeel is dat er ondertussen ook al heel wat games voor zijn geoptimaliseerd of zelfs speciaal ontwikkeld. Nu kun je gelukkig al wat meer spellen spelen in de prachtige 4K native UHD kwaliteit waarvoor ze bedoeld zijn.

Super-realisme ten top. Of je nou van race games houdt of van shooters, met de Pro weet je dat het op een console niet realistischer wordt dan dit. Je speelt in de best mogelijke beeld-kwaliteit.

Hij heeft native 4K gaming, dat heeft de Xbox One S niet, die doet aan upscaling jammer genoeg. Verder heeft hij een verbeterde processor ten opzichte van de originele PS4 én de Slim. Slim just ain’t cutting it you could say, I need it bigger.

En dat is hij zeker, én beter! MEt de komst van nieuwe games wordt het meer en meer belangrijk om met de nieuwste hardware te spelen, en de Pro biedt je die mogelijkheid.

Denk er dus nog even over na welke aanbieding het beste bij jou past en oriënteer je goed bij bijvoorbeeld deze winkels.

Games algemeen

Ondertussen zijn er al heel wat nieuwe games voor uitgebracht en de prijs is ook een stuk lager geworden dan hij voorheen was. Mocht je nog niet zijn ingestapt in dit geweldige stukje hardware, dan is nu misschien het moment.

Je koopt zo’n Playstation natuurlijk niet alleen voor de games. Het is tegenwoordig al een hele entertainment center en ik gebruik hem ook regelmatig voor het afspelen van HD kwaliteit films en series. Netflix heeft nog geen 4K mogelijkheden maar gaat hier hopelijk ook snel mee komen. Maar Amazon is ondertussen ook toegevoegd aan de mogelijkheden om series en films te bekijken en hebben een stuk hogere resolutie.

Ik heb laatst een weekend helemaal opgesloten gezeten met mijn console. Eerst lekker rocket league spelen tot ik erbij neerviel (ik ben nog geenszins een pro hoor, daarom keek ik vervolgens wat video’s op het ingebouwde youtube kanaal van de Playstation). Daarna ging ik lekker een serie binge-watchen met een zak chips. Heerlijk om af en toe weer zo’n weekend te hebben!

Tot slot is er nu ook sinds kort film 1 als kanaal toegevoegd mocht je alles op de andere apps al hebben gezien. PS4 Pro kopen? Ik zeg doen!

PS4 Pro beoordeling

PS4-Pro-beoordeling-1200x675

De PS4 Pro is een monsterlijk apparaat, dit is mijn PS4 Pro beoordeling:

Ik heb er tijden op gewacht tot hij eindelijk uit kwam, en toen hij er was ben ik zo vroeg mogelijk richting lokale winkel gegaan. Uitverkocht natuurlijk, daarom heb ik hem gelijk dezelfde dag nog maar online besteld. Perfect geregeld!

En natuurlijk toen gelijk hélemaal grijs gespeeld. De ene battle na de andere met Battlefield 1 (leuke game ook trouwens). En mijn ervaringen wil ik graag met jullie delen zodat je zelf ook een beslissing kan nemen of je er eentje koopt.

Games algemeen

Dan kom je me misschien wel online joinen in vette veldslagen.

De PS4 Pro beoordeling

Mijn oordeel van de PS4 Pro: vette console, de beste op de markt. Als je een 4K TV hebt dan zeg ik doen want de kwaliteit van de beelden gaat er veel op vooruit. Als je nog niet zo’n TV hebt dan zou ik nog even wachten of een Slim kopen of als je toch een UHD BluRay speler had willen kopen, de Xbox One S

Maar first things first. Moet je een PS4 Pro kopen? Laten we even kijken naar de specs en de voors- en tegens.

Hier online is een geweldige video beoordeling van de Playstation 4 Pro:

Voor wie is de PS4 Pro?

Om te kijken of de PS4 Pro iets voor jou is, is het goed om eerst na te gaan voor wie hij eigenlijk bedoeld is. Natuurlijk voor gamers, dat staat sowieso vast. Maar misschien nog wel meer dan je denkt. Sony is namelijk met een paar afslagen echt nog verder de gaming kant opgegaan.

De Pro is namelijk zeker de sterkste console die je op dit moment kunt kopen. Ze hebben hem groter en logger gemaakt (van twee naar drie verdiepingen en een stuk breder en dieper) om plaats te maken voor al de extra krachtige hardware.

De Xbox One S is juist een stukje kleiner geworden en gaat ook nog eens meer de media kant op. Zij hebben een UHD BluRay drive toegevoegd waar Sony ervoor heeft gekozen om dat niet te doen. Daarmee is de Pro een echte gaming console, maar niet de media hub die de One S ons brengt.

PS4-Slim-vs-PS4-Pro-1200x800

Daarentegen had Sony wel ook al de PS4 Slim op de markt gebracht, een kleiner apparaat dan de originele Playstation 4 maar met wel dezelfde kracht, een soort tussenweg tussen de One S en de PS4 Pro. Wil je dus gaan voor esthetische waarde in plaats van kracht, dan heet Sony toch een kleiner (en goedkoper) broertje waar je voor kunt gaan.

Uit de PS4 Pro beoordelingen op het internet komt het dan ook naar voren. De Pro is voor:

 1. Iemand die nieuw is in console gamen en er nog geen een heeft
 2. Iemand die nu voor het eerst een upgrade wil vanaf de 3e generatie consoles
 3. Iemand die echt een console gamer is en er nu weer extra geld voor over heeft

IEMAND DIE NOG GEEN CONSOLE HEEFT

De Pro is uitermate geschikt voor iemand die nog helemaal geen console heeft. Het is namelijk de meest krachtige machine die je dit jaar kunt kopen, en dan kun je gelijk weer een tijdje vooruit met een goede deal.

Wanneer je nu nog geen console hebt en overweegt om deze te kopen, dan zijn er een aantal zaken die je mee kunt nemen:

 1. Hoeveel geld wil je uitgeven?
 2. Gebruik je hem alleen voor gamen, of meer?
 3. Heb je een UHD TV?

Een logische overweging uiteraard, maar hoeveel geld heb je om te besteden? Plus heb je het over voor de extra features van de machine? Als je niet alles op alles wilt zetten om het beste wat er op dit moment in console-land is te krijgen, dan heb je je eigen vraag misschien al beantwoord. De features komen we straks nog op terug.

Ga je hem alleen voor gamen gebruiken, of wil je er nog meer mee doen? Alleen voor gamen is hij perfect. Mooie graphics met 4K en HDR en supersnel. Maar als je je console ook als media hub gebruikt, dan is het misschien toch niet de meest verstandige keuze. De Xbox One S van Microsoft heeft wat dat betreft weer meer opties.

De belangrijkste misschien nog wel het ontbreken van een UHD BluRay speler. De One S heeft deze ingebouwd en zij zetten dan ook volledig in op het centrum van je thuisbioscoop te worden. Je hoeft geen dedicated BluRay speler meer te kopen, en dat scheelt een hoop geld want de andere op de markt zijn al duurder dan de hele Xbox bijelkaar.

Daarnaast is de One S een echte hub. Met de IR-blasters kan hij ook al je andere apparaten aansturen en zo met één druk vanuit het Microsoft Dashboard de perfecte instellingen maken voor gamen, óf voor films of series.

De PS4 Pro kan dit allemaal niet. De BluRay speler is wel echt een gemis maar ik vraag me af of je de andere hub-features van de One S wel gaat gebruiken. Voor sommigen misschien wel leuk, maar zeker lang niet voor iedereen gewenst.

Het ontbreken van de BluRay speler is natuurlijk een kosten overweging geweest, hoewel Sony ook zijn eigen dedicated speler op de markt heeft gebracht. Wellicht wilden ze zo door de verkoop van de Pro de verkoop van de Sony BluRay speler niet uitsluiten.

Zelf geven ze overigens aan dat het is omdat de wereld toch naar streaming video toegaat en jij dit vanuit de Playstation Apps ook prima kunt doen in 4K. Jammer genoeg is op dit moment de enige mogelijkheid om echt 4K HDR films te kijken toch op BluRay.

4K-UHD-DVR-Streamen-op-de-Playstation-4-Pro-300x200

Andere mogelijkheden zoals streamen bieden je wel 4K HDR series, hoewel je echt wel een goede internetverbinding nodig hebt om deze af te kunnen spelen en lang niet iedereen zal deze hebben. Verder zijn films die je streamt in 4K én altijd betaald, voor dezelfde prijs als een BluRay, én ze zijn niet in HDR. Dat moet er allemaal nog aankomen.

Daarnaast is de vraag, heb je wel een 4K UHD TV? Ook die zijn namelijk een behoorlijke aanschaf. En als je er nog geen eentje hebt, dan zijn de voordelen van de PS4 Pro beperkt en kun je wellicht beter ook niet kiezen voor de One S, maar voor een lekker kleine en simpele PS4 Slim en netjes wachten op de volgende generatie consoles.

IEMAND DIE NU EEN UPGRADE DOET VANUIT DE 3E GENERATIE PLAYSTATION

Ben jij iemand die nog een tijdje had gewacht tot alles een beetje goedkoper werd om over te stappen? Of gewacht tot er wat meer games beschikbaar waren dan bij de launch van de PS4? Dan is nu wellicht het moment om over te stappen.

Als jij zo iemand bent die nu zijn PS3 eindelijk aan de kant zet voor een nieuwe, dan biedt de Pro zeker een gigantische verbetering. Je had misschien wel gewacht tot het goedkoper werd. Dan is nu je kans om een goede PS4 aan te schaffen met de Slim. Handzamer én goedkoper. Maar ineens wordt je geconfronteerd met de keuze of je dan toch wat meer geld wilt spenderen en de Pro wilt kopen.

Ook hier gelden dezelfde afwegingen eigenlijk. Heb je al een UHD TV en heb je iets meer te spenderen? Dan zou ik voor de Pro gaan. Je gaat het anders over een tijdje toch zonde vinden, zeker wanneer je de Pro dan in 4K ziet bij vrienden. Dan kun je beter nu iets meer uitgeven en dan ben je weer helemaal bij voor de komende tijd.

Heb je nog geen 4K TV, dan zou ik zeggen dat de performance verbeteringen te gering zijn om de extra investering te kunnen verantwoorden tegenover jezelf.

ZIJN ER NOG FEATURES OM DE GAMER DIE WIL OVERSTAPPEN OVER DE STREEP TE TREKKEN?

Dan de gamers die al een PS4 hebben, moeten zij overstappen? Zijn er dan nog features niet benoemd die een upgrade kunnen verantwoorden?

Zeker wel. Als je serieus bent over gamen zijn er nog genoeg redenen over. Je gaat dan namelijk ook in de marge zitten van verbeteringen, en die zijn er zeker te benoemen.

Anders dan de Xbox One S is de Pro écht wel een verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Games zijn vloeiender en ze laden vooral veel sneller. Wachten tot je level geladen is, dat is misschien wel één van de meest frustrerende dingen en dat wordt zeker flink gereduceerd. Grote games zoals GTA V ben je zo midden in de actie wanneer je de game opstart, in plaats van dat je een paar minuten naar een laadscherm zit te turen.

Hij heeft dan ook tweemaal zoveel processorkracht als de PS4. Een enorme boost waar de software gretig gebruik van maakt. Het meeste wordt besteed aan het kunnen afspelen van 4K HDR maar ook significante verbetering in performance wordt behaald.

Het nadeel is dat de games niet native 4K zijn. Nieuwe games die worden gemaakt kunnen wel degelijk gebruik maken van deze mogelijkheden, maar nog steeds is wel een vereiste van Sony dat ze op beide versies gewoon moeten kunnen spelen. Je zult dus niet “Pro only” games gaan krijgen wat de ontwikkelingen een beetje in de weg staat.

Het is dan ook niet een nieuwe generatie, geen PS5 maar hij wordt eerder de PS4.5 genoemd. Wel zijn er al heel wat games die je in verbeterde kwaliteit kunt spelen aangezien ze ook veel van de iets oudere titels een upgrade hebben gegeven.

Een-Desktop-4K-ten-opzichte-van-de-PS4-Pro

Echt PC gamers zullen vinden dat de kwaliteit nog tegenvalt aangezien je op een (weliswaar wat duurdere) gaming PC toch al snel native 4K kunt behalen met dezelfde prestaties. Maar we hebben het hier over een console en dan is dit gewoonweg de beste op de markt.

Naarmate de tijd nog vordert zullen steeds meer games het optimale uit de nieuwe hardware weten te behalen zonder de oude PS4 volledig op te hoeven geven. Dan kun je steeds meer halen uit dit mooie apparaat.

En wat een prachtige beelden hebben we gezien op de Pro op een 4K TV, het niveau van detail is adembenemend bij sommige games als Tomb Raider en Gran Turismo Sport.

Denk jij erover na om er eentje te kopen? Of toch maar wachten op echt de volgende generatie? Je krijgt in ieder geval Perfecte HDR, 4K mogelijkheden samen met verbeterde performance in console én PSVR!

PS4-Pro-voordelen-beoordeling

Wat is de prijs van een PS4 Pro?

PS4-Pro-Prijs

Wat is de prijs van een PS4 Pro? We zijn voor je op zoek gegaan naar een aantal leuke opties. De prijs is namelijk helemaal afhankelijk van wat je er allemaal bij wilt hebben. Welke accessoires, welke games en controllers. Zo kun je jouw perfecte bundel samenstellen en gelijk weten waar je aan toe bent.

De Prijs van een PS4 Pro

Om een goede deal te vinden zijn we een aantal winkel afgegaan om te kijken welke de beste prijzen hebben voor de console. Omdat het nogal verschilde per bundel hebben we hier de belangrijkste winkels voor je uitgekozen om zo een eerlijk en voordelig vergelijk te maken.

Wil je bijvoorbeeld ook gebruik maken van de Playstation Move? Dan heb je ook een camera en de bijbehorende controllers nodig.

Wil je deze niet, dan zijn er een aantal andere alternatieven voor goede en voordelig geprijsde bundels.

Waar vind ik een goede PS4 Pro aanbieding?

PS4-Pro-deals

Korting op producten is altijd leuk. Zo heb je het gevoel van een goede deal. Zeker als het product in kwestie een best dure aanschaf is, zoals bijvoorbeeld een spelcomputer. Waar vind ik een goede PS4 Pro aanbieding zodat ik niet gelijk failliet ga?

Een goede PS4 Pro aanbieding

Verschillende winkels hebben altijd verschillende deals, en er is altijd wel ergens een aanbieding te vinden die bij jou past. Vaak is het namelijk zo dat je er een bepaalde gratis game bij krijgt, of misschien een tweede controller zodat je die ook gelijk hebt.

Het is dus niet zo dat de ene aanbieding voor jou echt heel gunstig zal uitpakken, bijvoorbeeld als je die game helemaal niet echt hoeft, of nooit samen gamed op de console. Wat heb je dan aan een gratis controller.

In plaats van naar de winkel gaan en vragen of ze je op de hoogte willen bij de volgende deal, in de hoop dat het dan wel iets voor je is, kun je ook online scouten naar goedkope bundles van de PS4.

Er zijn online zo veel winkels waar je terecht kan dat er vaak wel een goedkope optie voor je tussen zit. Welke mogelijkheden heb je bij deze winkels? En waar moet je op letten?

Korting of een extra in de aanbieding?

Kijk goed wat je precies krijgt. Is 10 euro korting beter, of misschien toch een extra game of extra controller? Een extra die je niet hoeft kun je ook verkopen, zeker als hij nog ongebruikt is kun je er vaak nog best wat voor krijgen.

Voor een controller zéker meer dan 10 euro, en voor de meeste games ook. Dan is het misschien toch aantrekkelijker om zo’n aanbieding te nemen in plaats van een relatief klein bedrag aan korting. Bekijk het goed en check vast op marktplaats wat je voor de extra’s zou kunnen krijgen, mocht je voor die optie gaan.

PS4 Pro Amazon

Games algemeen

De PS4 Pro is ook zeker te krijgen op Amazon. Wanneer je hier op zoekt ben je waarschijnlijk begonnen aan je zoektocht naar een goede deal. Je kunt hem gemakkelijk bestellen op bijvoorbeeld Amazon.co.uk en zo je spelcomputer gemakkelijk thuis laten bezorgen.

Wat krijg je wanneer je een PS4 Pro op Amazon bestelt?

Naast de console zelf kun je natuurlijk ook terecht voor vele games. Het voordeel met deze winkel is dat alle artikelen overal in Europa hetzelfde zijn. De spellen en de console zijn dus in het Engels, of als je het liever wilt over te schakelen naar het Nederlands, net als eentje die je in de Intertoys of Bart Smit misschien wel koopt.

Voor het gemak of de taal hoef je het dus niet te laten. En als je dan wat geld kunt besparen door hem in het buitenland te bestellen en wellicht heel eventjes langer (misschien een dag of twee) te moeten wachten, dan weet ik het wel.

Hoe werkt het bestellen op Amazon.co.uk?

Het is eigenlijk heel gemakkelijk. Je hoeft slechts een paar stappen te volgen:

 1. Plaats het artikel in je winkelwagen. Elke productpagina heeft helemaal rechts een “Add to Basket” knop.
 2. Hij is dan toegevoegd in je winkelwagen. Rechts bovenin kun je de artikelen in je winkelwagen zien
 3. Klik op het winkelwagen icoontje om te beginnen met afrekenen
 4. Als het allemaal klopt heb je helemaal rechts weer een button “Proceed to Checkout”
 5. Wanneer je dat hebt gekozen kun je je Delivery Address invullen (je bezorgadres dus)
 6. Kies je payment Method, voor Amazon bestellingen heb je wel een creditcard nodig om de betaling te kunnen doen. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden
 7. Rond je bestelling af

Je zult je bestelling gewoon op je huisadres ontvangen en gelijk kunnen gebruiken om lekker te gaan gamen met de PS4 Pro!

Wat zijn de PS4 Pro afmetingen?

PS4-Pro-afmetingen-1200x427
Games algemeen

We weten allemaal dat de Pro wat groter en “robuuster” is dan zijn voorganger. Maar met de komst van de PS4 Slim, de goedkopere en kleinere variant van de eerste Playstation 4, is er ook geen noodzaak om de Pro klein en handzaam te maken.

Het gaat hier namelijk om een echte game-machine. Geen concessies doen voor esthetische waarde of mobiliteit om hem gemakkelijk mee te kunnen nemen. Dit is een console die bij je thuis staat, blijft staan, en uren op gegamed zal worden.

Maar wat zijn de exacte PS4 Pro afmetingen?

Maar voor diegenen die toch nog een beetje twijfelen of het met dit formaat wel wat voor hun huiskamer is, wat zijn nu de exacte afmetingen van deze powerhouse van Sony?

De afmetingen van de nieuwe spelcomputer zijn 265 × 39 × 288 mm (breedte × hoogte × lengte). De spelcomputer is groter dan zijn voorganger in elk opzicht. Zowel hoger als breder als dieper en zal in sommige TV meubels wellicht wat moeite hebben om goed weggewerkt te worden.

De vraag is of dat sowieso verstandig is om te doen aangezien hij ook best wat luchtventilatie nodig heeft om gekoeld te blijven. Ik zou adviseren om te gaan voor een PS4 Slim of een Xbox One S mocht je willen kiezen voor een handig weggewerkt consoletje wat je in je TV meubel kunt stoppen.

Is de PS4 Pro groter dan andere consoles?

Jazeker is hij groter. Hij ziet eruit zoals hij functioneert, groot en krachtig. In verhouding tot zijn voorganger en de andere consoles op de markt moet je het als volgt zien:

 1. De nieuwe PS4 Pro: [295 x 55 x 327 mm]
 2. De oude Playstation 4: [275×53×305 mm] 
 3. De PS4 Slim: [265 x 39 x 288 mm]
 4. De oude Xbox One: [274 x 79 x 333 mm]
 5. De Xbox One S: [230 x 64 x 295 mm]

Alleen de oude Xbox One zou je in sommige opzichten logger kunnen noemen vanwege zijn blokkige uiterlijk en wat andere dimensies. Ten opzichte van de eerste PS4 spelcomputer is er eigenlijk gewoon letterlijk een hele laag bovenop gekomen. Er is een extra verdieping toegevoegd om ruimte te geven voor de beter performende processoren.

Maar hij is verder ook nog gewoon een stukje dieper en breder waardoor hij liggend een veel groter oppervlak zal bezitten.

Hoe vergelijkt de grootte precies met andere consoles?

Het kan lastig zijn om een inschatting te maken van de afmetingen alleen vanuit zo’n lijst met cijfers. Hier daarom ook nog een paar foto’s om het beter in te kunnen schatten en zo jouw beslissing te kunnen nemen of deze console het voor je is.

Hier zijn de verschillende PS4 consoles die op de markt zijn gebracht naast elkaar:

De-verschillende-PS4-Pro-afmetingen

Hier is nog een foto van het formaat ten opzichte van de oude Xbox One:

Ps4Pro-grootte-vs-oude-Xbox-One

En tot slot nog een boven aangezicht van de omtrek van de PS4 Pro en die van de One S:

De-omtrek-van-de-afmetingen-van-Xbox-One-S-vs-PS4-Pro-1024x576

PS4 Pro games

The-Last-Guardian-te-langzaam-op-de-oude-console-1200x675

Heb je je PS4 Pro al aangeschaft? Ben jij al één van die gelukkige eigenaren van dit monster van een spelcomputer? Een brute kracht aan processors en 4K output?

Dan ben je vast op zoek naar een stel goede PS4 Pro Games. En wij hebben wel wat tips voor je! Wil je ze kopen? Kijk dan eens bij de gamesgratisthuis PS4 games.

Games die voor PS4 Pro geschikt zijn gemaakt

Er is een onderscheid tussen games die voor de nieuwe console geschikt zijn gemaakt en games die er echt voor zijn ontwikkeld. Tuurlijk, alle spellen moeten uiteindelijk ook op de normale PS4 gespeeld kunnen worden, maar ze kunnen we van start af aan ontwikkeld zijn met deze extra kracht in het achterhoofd.

We komen straks op de spellen die er echt voor zijn ontwikkeld (de pareltjes), maar we willen hier eerst even aandacht geven aan de geupgrade games die beter tot zijn recht komen op de Playstation Pro.

Een voordeel bijvoorbeeld van de Pro ten opzichte van de Xbox One S is dat er gelijk veel meer games geschikt zijn gemaakt om met de extra kwaliteit om te kunnen gaan. Veel games hebben een update die herkent of je op de Pro inlogt. Vervolgens krijg je extra beeld instellingen.

Meestal zijn deze instellingen de keuze om een upscale van 4K bij 30fps te spelen. Een 1080p bij 60fps of gewoon het originele spel.

LIJST MET PS4 PRO GESCHIKTE GAMES

Hier is de lijst met PS4 Pro “geschikte” games. Deze spellen hebben allemaal een upgrade gehad om in meer of mindere mate gebruik te maken van de extra beeldkwaliteit. Sommige hebben echt 4K en andere zitten rond de 1680p.

Battlefield 1, Battlezone, Bound, Call Of Duty: Black Ops 3, Call of Duty: Infinite Warfare, Call of Duty: Modern Warfare Remastered, Deus Ex: Mankind Divided, Dishonored 2, Driveclub VR, FIFA 17, Firewatch, Helldivers, Hitman, Hustle Kings, inFAMOUS First Light, inFAMOUS Second Son, Knack, Mafia 3, Mantis Burn Racing, Middle-earth: Shadow of Mordor, NBA 2K17, Neon Chrome, Paragon, PlayStation VR Worlds, Ratchet & Clank, Rez Infinite, Ride 2, RIGS Mechanized Combat League, Rise Of The Tomb Raider, Robinson: The Journey, Smite, Super Stardust Ultra, The Elders Scrolls Online: Tamriel Unlimited, The Elders Scrolls Online: Skyrim Special Edition, The Last Of Us Remastered, The Last Of Us: Left Behind, The Playroom VR, Thumper, Titanfall 2, Uncharted 4: A Thief’s End, Until Dawn: Rush of Blood, Viking Squad, Wheels of Aurelia, World Of Tanks, XCOM 2

Een geweldige lijst, gelijk bij launch die je al een prachtige beeldkwaliteit kunnen geven. Meer info ook te vinden nog bij Gamespot.com.

Games voor PS4 Pro ontwikkeld

Zoals gezegd moeten alle games op elk PS4 platform kunnen draaien. Dat was één van de eisen van Sony toen zij met de Pro kwamen en met ontwikkelaars om tafel gingen zitten.

Dat betekent niet dat er niet ontwikkelaars zijn geweest die gelijk bij het maken van hun spellen nadachten over hoe ze deze extra kracht het beste in zouden kunnen zetten. Deze games bieden je een hele hoop extra op de Pro, naast alleen een patch voor beeldkwaliteit.

LIJST MET PS4 PRO ONTWIKKELDE GAMES

Days Gone – Mensen geven ook al aan dat het wellicht de mooist uitziende PS4 Pro game is die er tot nu toe is uitgebracht. We hebben op youtube een perfecte video gevonden.

Death Stranding – De nieuwe game van Hideo Kojima (ex Konami gone rogue) en gelijk zijn eerste eigen project. Het spel draait native 4K en die hadden we nog niet veel gevonden.

Hij is echt ontwikkeld met de Pro in het achterhoofd en het mysterieuze spel zal Hannibal acteur Mads Mikkelsen op een manier vertonen zoals je hem nog nooit gezien hebt.

PS4-Pro-games-als-Death-Stranding-300x167

Gran Turismo Sport – Niet alleen perfect voor de Pro maar ook geoptimaliseerd voor Playstation VR. Een krachtige engine is alles, zeker met snelle games zoals racespellen.

De ontwikkelaars hebben alles eruit weten te knijpen voor hun dynamische 4K, 60 frames per second, HDR en 18 GB VPS uncompressed beeld. Vooral de 60fps met 4K zullen ervoor zorgen dat ook bij hoge snelheden de achtergrond mooi en vloeiend zal blijven.

Horizon: Zero Dawn – Guerilla heeft zijn eigen voorstelling van de game gegeven op het Playstation Blog. De Nederlandse ontwikkelaars hebben hun visie gegeven op hoe je het beste van het beste op console gebied kunt maken. Ze hebben de extra mogelijkheden vooral gebruikt voor de gedefinieerde art stijl van de wereld.

Een grotere ervaring met meer detail, ook verder naar de achtergrond toe, dan tot nu toe mogelijk was. Ze willen je zo onderdompelen in hun fantasie wereld als eerder niet mogelijk was geweest.

Mass Effect: Andromeda – De echte inzet van de PS4 Pro is nog een beetje in het midden gelaten aangezien de ontwikkelaar eerst had aangegeven op beide platforms 30fps aan te bieden. Bioware is wel nog vol aan het ontwikkelen voor de release van de lente van 2017.

Zelfs zijn ze bereid de release uit te stellen mochten ze niet op tijd alle wensen die ze er nog in willen stoppen af kunnen krijgen en wachten dan liever tot het helemaal naar wens af is. Hier hebben we alvast wat gameplay beelden:

Neon Chrome – Neon Chrome is de aparte twin-stick shooter voor PS Store. Ze hebben hem zo ontwikkeld dat hij in Native 4K 60fps draait. Betere kwaliteit kun je niet krijgen en de kleuren zijn AMAZING!

 Nioh – RPG game Nioh heeft zijn eigen set met Pro patches en is helemaal klaar voor de nieuwe machine. Sommigen zeggen dat deze game nog meer hardcore is als Dark Souls en nu heb je ook beelden om de gruwelijkheid te ondersteunen.

Team Ninja heeft er voor gezorgd dat je je eigen instellingen kunt kiezen voor jouw perfecte beeldkwaliteit en zo de framerate aanzienlijk verhogen, of het aantal pixels.

Resident Evil 7: Biohazard – Capcom heeft eindelijk de namen gelijk getrokken. De Resident Evil serie was in Japan altijd al bekend onder de naam Biohazard. Als je ooit wel eens een japans hoesje hebt gezien dan weet je het.

Nu met deel 7 hebben ze niet alleen Playstation VR ondersteuning, maar ook 4K HDR gaming op de Pro. Het was altijd zo eng om de hoek om te lopen, maar nu alle zombies en monsters er ook nog eens zo levensecht uitzien wordt het helemaal een feest. Ik kan alvast niet wachten.

Ook van Resident Evil 7 Biohazard hebben we alvast wat beeldmateriaal voor je:

The Last Guardian – Dit is echt de game waardoor je ene Pro zou willen kopen. Prachtig beelden natuurlijk, maar op de oude console echt tergend langzaam. De extra kracht van de Pro biedt echt uitkomst in de speciaal voor de nieuwe machine ontwikkelde game.

De mooie art-stijl van de game en het diep uitgewerkte verhaal hadden ervoor gezorgd dat de game bijna tien jaar in ontwikkeling is geweest. En de veeleisendheid die de makers aan de wereld hebben gesteld had zeker zijn tol geëist op de processors van de eerste PS4’s.

Nu met de nieuwe mogelijkheden komt de game eindelijk tot zijn recht op het platform waar hij eigenlijk al die tijd al voor bedoeld was.

The Witness – Prachtige patches voor zowel 4K als HD TV’s. De beelden zijn nu sowieso 1080p, een stuk beter dan de 900 van de PS4 én 60fps. En als je wel een 4K tv hebt kun je in deze puzzle game kiezen voor twee opties. Óf 1480 geupscaled 4K bij 60fps, of native 4K bij 30fps.

Ontwikkeling van Playstation graphics, PS1, PS2, PS3, PS4 en Pro

PS1-tm-PS4-Pro-graphics
Games algemeen

Dit is een leuke video om te zien. Het gaat over de ontwikkeling van de graphics en het soort games vanaf de PS1 helemaal tot aan de PS4 Pro.

Sommige games weet ik echt nog wel van vroeger én ik heb nu gelijk weer zin om zowel de oude consoles als de nieuwe PS4 Pro helemaal grijs te spelen. Enjoy the video!

Hier hebben we er ook nog eentje gevonden met dezelfde insteek, maar dan vanuit de ontwikkeling van Hardware bekeken.gamesgratisthuis.nl
Register New Account
Reset Password
Compare items
 • Total (0)
Compare