Een Xbox One S bundel kopen, moet je het doen?

Wie al een Xbox One heeft en erover denkt om te upgraden, of wie er nog geen heeft maar nu toch echt wel naar de volgende generatie van gaming consoles toe wil staat voor een mooie keuze. In wat voor een complete Xbox One S bundel zal ik eens mijn nieuwe console gaan kopen?

Deze site is gewijd aan alles rondom de nieuwe console, van features tot vergelijkingen met het oudere model, én alle winkels waar je dan terecht kan om er eentje te bestellen. Samen met alle verschillende bundels die je ervoor zou kunnen kiezen.

Wij weten dat het aanschaffen van een nieuwe spelcomputer veel afweging nodig heeft. Het is best een investering die je doet, en een investering die nog wel een tijd mee moet kunnen gaan. Vanuit onze passie voor alles Microsoft Xbox willen we je graag meenemen in alles waarop wij zijn gestuit in onze zoektocht naar de perfecte bundel.

Waarom zou je een Xbox One S kopen?

Mijn oordeel is vanwege de:

 1. HDR UHD mogelijkheden. Hij is goedkoper dan een aparte UHD-speler, en je kan er nog perfect op gamen ook!
 2. De veelzijdigheid aan games die ervoor zijn
 3. Het sociale aspect met veel mogelijkheden om je schermopnames te delen bijvoorbeeld, een youtube channel is nog nooit zo gemakkelijk geweeest
 4. Hij is op dit moment redelijk betaalbaar geworden, de eerste stroom mensen heeft hem gekocht voor de volledige prijs, nu is hij voor een koopje te verkrijgen in een perfecte bundel met gelijk een game erbij

Er komen er telkens weer nieuwe uit, zeker als er weer een grote game release uitkomt, maar de basic keuzes die je hebt zijn uiteraard de mogelijkheid om er gelijk één of enkele spellen bij te krijgen, én natuurlijk een extra controller. Leuk voor als je er nu al over denkt om lekkere race sessies of shooter plezier te gaan beleven met je vrienden in je huiskamer!

Ik ben zelf niet de heavy gamer, maar meer casual, dus het gaat mij ook meer om de multimedia functies en het lekker kunnen spelen wanneer ik er zin in heb. Voor mij is de One S een betere match dan de One X, gewoonweg vanwege de prijs.

Hier is een vergelijking van de prijzen:

Xbox One S console 500 GB + Forza Horizon 3 Hot Wheels

Xbox One S console 500 GB + Forza …€ 199,99

Xbox One X console 1 TB

Xbox One X console 1 TB€ 0,00

Tuurlijk, de One X geeft je veel meer vermogen. Sommigen zeggen tot wel 40% meer dan de beste console die je kunt krijgen, het kan dus nog steeds een goede afweging zijn wanneer je een heavy gamer bent.

Dit is waarom ik de One S zou kiezen

Of de nieuwe HDR toevoegingen genoeg zijn voor jou om over te stappen als je al een van de eerdere generaties had is maar de vraag, maar de toevoeging van de UHD Blu-ray speler is zeker ook een pré. Maar als je op zoek bent naar een nieuwe entertainment hub dan is de One S een goede keus. Leuke games en ook nog eens een goede Blu-Ray speler

Hoop dat we je kunnen helpen op de site met het maken van je keuze. Neus gerust even rond in de verschillende categorieën en winkels die we hebben samengesteld. Veel gaming plezier!

Wat zijn de verschillen tussen de One S en One X

Voordat je je keuze maakt wil je natuurlijk wat weten over de verschillen:

 1. Het zijn dezelfde games, denk dus in ieder geval niet dat je tekort komt in de spellen die je kunt spelen
 2. De Xbox One X heeft een stuk mer vermogen:
 3. échte 4K gaming
 4. snellere laadtijden, dus je hoeft minder te wachten tussen game-scenes

Persoonlijk zou ik nog even wachten met het kopen van de duurste console tot wanneer er een hele nieuwe generatie uitkomt. Je kunt nu best de wat goedkopere One S aanschaffen zodat je lekker voort kan met het spelen van al de nieuwste games tot er een nieuwe console uitkomt.

Ben je echter een hardcore gamer en ga je heel veel spelen? Dan is het wellicht de extra 150,- euro wel waard. Je moet erover denken als in hoeveel plezier ga je ervan beleven. Wat ga je anders met die 150,- euro doen? Een paar kledingstukken kopen, een paar keer naar de bioscoop. Uren en uren gamen op jouw Xbox One X geeft je wellicht meer plezier.

Hier is voor de volledigheid de One X die ik heb gevonden bij Bol.com zodat je die ook nog even kunt bekijken.

Xbox One X versus Xbox One S: welke console past bij jou?

Laten we ze beide even nader bekijken.

Xbox One X versus Xbox One S: de twee consoles van Microsoft bieden een aantal vergelijkbare functies, maar zeer verschillende prestatieniveaus. Welke console past bij jou? De beslissing is niet zo eenvoudig als je zou denken. Voor mij is het duidelijk geworden toen ik ging kijken naar wat ik daadwerkelijk ga gebruiken.

Xbox One X versus Xbox One S: wat hebben ze allemaal gemeen?

Om deze aankoopbeslissing zo eenvoudig mogelijk te maken, beginnen we met de functies die beide apparaten gemeen hebben. Als er niets anders is, zal dit ervoor zorgen dat je de duurdere One X niet koopt als wat je echt wilde al deel uitmaakte van de One S.

de-Xbox-One-X

De belangrijkste overeenkomsten komen in de vorm van poorten, connectiviteit en media-weergave. Beide consoles hebben drie USB 3.0-aansluitingen, één aan de voorkant en twee aan de achterkant. Ook aan de achterkant hebben de consoles een paar HDMI-poorten (2.0b uit en 1.4b in), Ethernet, S / PDIF-audio en een IR-uitgang.

Beide consoles ondersteunen 4K HDR-content via de HDR 10-standaard en beide hebben UHD Blu-ray-schijfstations. Dolby Atmos is aanwezig, evenals Dolby Digital 5.1-audio. Voor liefhebbers van thuistheaters blinken beide consoles uit.

Beide consoles ondersteunen HDR in bepaalde games, maar zoals we zullen zien in het gedeelte ‘Wat is er anders’, is het niet zo eenvoudig.

De-Xbox-One-S

Xbox One X versus Xbox One S: wat is er anders?

Ok, dan over naar alles wat er anders aan is.

Ontwerp: De One X is iets kleiner dan de S, maar daar houden de verschillen niet op. Als je jouw S gaat vervangen, is het interessant om te weten dat alle warmteafvoer plaatsvindt aan de achterkant van de console. In tegenstelling tot de S, die wat warme lucht uit de bovenkant blaast, is de bovenkant van de X volledig verstoken van elke opening. Dit betekent dat je andere AV-kit op je X kunt stapelen, wat je niet zou kunnen doen met de S.

Prestaties: in termen van technisch vermogen zijn de twee consoles heel verschillend. Zonder diepgaand over specificaties te praten, is de Xbox One X een zeer moderne console met componenten die passen bij de mid-range gaming-pc’s van tegenwoordig. De One S is eigenlijk geen upgrade van de originele Xbox One die in 2013 werd gelanceerd en loopt dus een stuk achter.

Dit betekent dat de twee in de spelprestaties heel anders zullen werken, ook al leveren ze op het eerste gezicht dezelfde UHD-resolutie op.

In het geval van de Xbox One S levert het UHD-gaming op dat is opgeschaald vanuit Full HD. De console gebruikt slimme zogenaamde ‘checkerboarding’ anti-aliasing-technologie om pixels te creëren waar er geen zijn, wat de indruk wekt van een scherper, duidelijker beeld. Het werkt goed, maar het is op geen enkele manier ‘echte’ 4K. De console ondersteunt ook HDR-gaming met elke resolutie.

De One X heeft ondertussen de specificaties enorm uitgebreid. Hoewel, wederom, de console af en toe een vorm van opschaling gebruikt, is deze krachtig genoeg om games met een veel hogere resolutie weer te geven dan de One S, dus er is veel minder opschaling nodig om dat te kunnen doen.

Dit zorgt voor een veel rijker, gedetailleerder beeld. De toename van het videogeheugen betekent dat texturen in games een hogere resolutie hebben en dat er meer ruimte is voor grote effecten zoals rook en explosies.

Dit zijn een aantal verschillende schermafbeeldingen om de afwijkingen uit te kunnen leggen:

verschil-in-resolutie-one-s-en-one-x

Titanfall 2: texturen zijn hier scherper, en je kunt zien dat er betere lichtflits uit de rode lichten van de titan komt. De algemene verlichting is van een hogere kwaliteit, hoewel de kleur van de scène dezelfde is als de One S (hieronder)

verschil-in-resolutie-bij-titanfall
gears-of-war-op-de-xbox-one-x

Gears of War, Xbox One X: deze bijgesneden afbeelding in de grafische modus Visuals geeft dynamische verlichting het beste effect. Deze scène in HDR is verbluffend

en-de-vergelijking-op-de-xbox-one-s

Diezelfde scène opnieuw op de One S. Er is een gebrek aan scherpte en de kleuren zijn duidelijk meer gedempt. Maar niet bepaald lelijk.

Spellen: terwijl de One S en One X een identieke bibliotheek met spellen delen, zullen bepaalde titels worden uitgebracht met het label ‘Enhanced for One X’, wat betekent dat ze extra visuele trouw zullen hebben die je in andere versies van het spel niet zult zien .

Hardware: natuurlijk de prestaties, maar daarnaast heeft de Xbox One X een nieuw systeem voor koeling en stroomtoevoer. Dit is cruciaal voor zo’n kleine en krachtige box, waarbij het laag houden van de temperaturen en efficiëntie hoog op de agenda staat. Op basis van onze beoordeling zouden we zeggen dat de One X en S op ongeveer hetzelfde geluidsniveau werken. Met andere woorden, ze zijn allebei mooi en stil.

Opslag is ook anders. De One S is te vinden met slechts 500 GB aan opslagruimte, tot 2TB, allemaal op mechanische harde schijven. De One X wordt geleverd met een harde schijf van 1 TB met 8 GB aan flash-opslag. Dit klinkt verwarrend, maar wat deze geheime 8GB doet, is om het besturingssysteem te versnellen door de meest frequent toegankelijke bestanden (het besturingssysteem) op te slaan in snellere solid-state opslag. Op basis van onze testen tot nu toe, hebben we niet veel verschil gevonden in opslagprestaties.

Prijs: Het uiteindelijke verschil is natuurlijk de prijs. De One S is een stuk goedkoper dan de One X met tot wel 150,- euro verschil.

Voor fans van thuisbioscopen die 4K-video-inhoud willen bekijken en een paar games willen spelen, blijft de One S een uitstekende keuze. Voor gameliefhebbers die de absoluut beste technologie willen, is de One X de beste keuze.

Xbox One S Bundle deals

Er zijn altijd wel bundle deals te vinden voor de Xbox One S. Ik heb zelf onlangs een nieuwe gekocht omdat ik nog altijd op de oude Xbox One speelde. Ik vind de service bij Bol.com prettig dus ik had hem daar gewoon gehaald: hier zijn de aanbiedingen bij Bol.com

Xbox One S en bluetooth

Vrienden vragen me vaak, hé Joost, hoe zit het met de Xbox One S en bluetooth? Kan ik mijn headset aansluiten of gaat dat niet? Nou, het geval is dat je niet je eigen Bluetooth headsets aan kunt sluiten. Je moet ze echt weer aansluiten via de controller net als bij de 360.

Waar de verwarring vaak ontstaat is bij de controllers zelf. Deze hebben de mogelijkheid om via Bluetooth verbonden te worden. Hierdoor kun je ze naast gebruik met de console, ook op elke Windows PC of Laptop gebruiken om je games mee aan te sturen.

Op zich ook een heel toffe feature, maar niet om je eigen headsets op de console te kunnen gebruiken.

Het gebruik van een headset

Kom ik gelijk op het volgende punt, hoe sluit ik dan wel een headset aan op mijn spelcomputer?

De Xbox One-console heeft geen Bluetooth-functionaliteit. Headsets kunnen geen verbinding maken met de console via Bluetooth. In plaats daarvan sluit je jouw headset rechtstreeks aan op een Xbox One draadloze controller met een 3,5-mm poort.

Als je een Xbox One draadloze controller met een 3,5 mm-poort hebt, kun je een headset met een standaard 3,5 mm-aansluiting rechtstreeks op de controller aansluiten. (De 3,5-mm poort is een kleine ronde poort aan de onderkant van de controller.)

Sluit je headset aan op de Xbox One Stereo Headset-adapter

Ongeacht het soort Xbox One draadloze controller dat je hebt kun je de Xbox One Stereo Headset Adapter op je controller aansluiten door hem in de rechthoekige uitbreidingspoort aan de onderkant van je controller te klikken. Vervolgens kun je een compatibele 3,5-mm audio-aansluiting op de stereohoofdtelefoonadapter aansluiten.

Je hebt dus deze adapter nodig om een headset te kunnen gebruiken.

Sommige producten van derden worden geleverd met een stereo headset-adapter die er anders uit kan zien dan de Xbox One stereo headset-adapter van Microsoft, maar ze werken allemaal op dezelfde manier.

Je kunt alleen een Xbox 360-chat-headset aansluiten met behulp van de stereoheadsetadapter met een 2,5-mm naar 3,5-mm converter, die wordt geleverd met de Xbox One stereohoofdtelefoonadapter. De Xbox One Stereo Headset bevat deze adapterkabel niet.

Druk op de chat-audioknop op de stereoheadset totdat je alleen chat-audio hoort. (De chatknop bevindt zich in de linkerbenedenhoek van de adapter terwijl je de controller vasthoudt.)

Niet-compatibele headsets

Er zijn jammer genoeg ook wat headsets niet te gebruiken met de One S. Dat zijn in ieder geval deze:

Mad Catz Tritton Warhead-headset
Mad Catz Tritton Primer-headset (Mad Catz biedt een adapter voor de Primer-headset om de 2,5 mm audio-aansluiting om te zetten in een 3,5-mm audio-aansluiting.) Neem contact op met Mad Catz voor ondersteuning.)
De Xbox 360 draadloze headset en Xbox 360 draadloze Bluetooth-headset
Headsets met deze 2,5 mm-connector werken niet vanwege het connector-formaat. Deze connector heeft een lange, cilindrische pin in het midden van de aansluitzijde die niet in de Xbox One Stereo Headset Adapter past.

Probeer deze te vermijden en dan zit je in ieder geval goed. Ik vind zelf de Turtle Beach Ear Force Stealth (hier bij Bol.com) een hele goede headset. Wanneer je serieus aan de slag wilt met online gamen, dan is de onafhankelijke audio control voor chat en in-game geluid een must. Anders word je soms helemaal gek van de harde explosies terwijl je je teamgenoten nog steeds nauwelijks hoort.

Waar je ook nog aan moet denken met veel games: een externe harde schijf!

Ik gebruik zelf altijd de WD My Book-serie, met name de 4TB-variant, om de beste waarde, opslagruimte en betrouwbaarheid te bieden als het aankomt op het toevoegen van een externe schijf aan je Xbox One S.

Hier is hij bij Bol.com

Hij is misschien wat duurder, maar je wil zeker met gamen niet toeleggen op snelheid, en met de 4TB opslag kun je al je games kwijt, dat je niet later nog weer een tweede erbij moet aanschaffen.

De My Book-serie van Western Digital biedt een reeks solide performers op het gebied van externe harde schijven. Ik vind zelf dat de 4TB-optie de ideale balans tussen opslagcapaciteit en betaalbaarheid vormt. De toevoeging van 4TB aan opslag zal ervoor zorgen dat je de game-verzameling vele maanden lang kunt blijven ondersteunen.

Kort gezegd: de WD My Book biedt veel waar voor uw geld, betrouwbaarheid, draagbaarheid en capaciteit.

Waarom de WD 4TB My Book de beste externe harde schijf is voor Xbox One S

Je investeert niet alleen in een kwaliteitsopslagmerk in Western Digital, maar de prijzen van de My Book-lijn externe behuizingen zijn ongelooflijk concurrerend. Sommige kopers hebben zelfs vastgesteld dat de schijfeenheden in de producten meer als zelfstandige eenheden dan in de beschermende behuizing van My Book geprijsd zijn, dus je weet dat je een goede deal voor de Xbox One S of Xbox One X krijgt.

Omdat games steeds complexer worden en de grootte krankzinnige nummers raakt voor downloads, is het logisch om een ​​externe schijf op te pakken om een ​​deel van de lasten te compenseren, omdat de Xbox One S alleen wordt geleverd met 500 GB, 1 TB of 2 TB aan interne ruimte, wat simpelweg niet is niet genoeg in 2018.

De My Book zelf is in wezen een WD-schijf aangesloten op een dochterprintplaat, die vervolgens via USB naar de Xbox One S loopt. Dat is natuurlijk, afgezien van de beschermende plastic behuizing. Geen spanning, geen coole LED-verlichting, maar als alles wat je nodig hebt is om gewoon je games op te slaan, sluit je hem op de Xbox aan en bewaar je jouw titels, dat is zo ongeveer alles wat je ooit zou kunnen nodig hebben op een externe schijf.

De nieuwe HDR settings maken het een goede koop

Ik heb de Xbox One S beoordeeld en besloten dat dit een geweldige update voor de console is, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor iedereen die nog niet heeft geopteerd voor een console van de Xbox-familie, maar ook als een geweldig media-apparaat voor wie nu 4K wil omarmen.

In deze site ga ik dieper in op wat het in de Ultra HD-ruimte gaat doen en hier zal ik je door de ins en outs en de voor- en nadelen van het kiezen van de Xbox One S als jouw Ultra HD mediaspeler leiden.

Xbox One S: tv-instellingen staan ​​centraal

Laten we bij het begin beginnen. Het scherm waarmee je je Xbox One S verbindt, heeft een grote impact op je ervaring. Ultra HD, of 4K, is op dit moment nog iets wat nog niet echt plug and play is, dus je moet wel wat instellingen tweaken.

Ik ben van mening dat wanneer iemand klaagt over de kwaliteit van het beeld van deze console, dat ze de instellingen niet goed op orde hebben gemaakt.

Ik heb de Xbox One S op twee hoofdtelevisies aangesloten. Ten eerste is de Samsung KS9500, Samsung’s op de hoogste stand gerichte LED-tv met rechtstreekse verlichting, op 65-inch. Ten tweede de LG OLED C6, LG’s nieuwste gebogen OLED-display op 55-inch. Beide bieden Ultra HD-resoluties, beide bieden HDR en beide kunnen als uitstekende televisies worden beschouwd.

In beide gevallen accepteerde de Xbox One S dat deze tv’s Ultra HD-resoluties zouden ondersteunen, maar bij de eerste doorgang zeiden ze dat ze niet alles in andere situaties zouden ondersteunen.

Ga naar instellingen> weergave & geluid> video-uitvoer en je vindt een aantal opties. Het handigst is om de compatibiliteit te controleren, in de “geavanceerde video-instellingen” vind je een overzicht van wat de One S denkt dat je tv zal doen, onder de optie “4K tv-details”.

Dit vertelt je wat je scherm kan doen en als de Xbox iets anders meldt dan je denkt, moet je misschien je instellingen aanpassen. Het grootste probleem hier zijn de verschillende standaarden voor weergave.

De LED Samsung biedt 10-bits weergave, de OLED LG een 12-bits weergave en vertelt de Xbox waarmee deze is verbonden om een ​​aantal van deze problemen op te lossen en er is een vervolgkeuzelijst om die alternatieven te gebruiken. Er is ook de mogelijkheid voor een 8-bits scherm, wat oudere 4K-tv’s zonder HDR zullen zijn. Als je een 4K-tv uit 2014 of 2015 hebt, heb je deze optie mogelijk nodig.

Als de dingen niet werken, controleer dan of je de juiste bitdiepte voor jouw display hebt en probeer zowel de tv als de Xbox opnieuw op te starten en controleer opnieuw. In beide gevallen zijn we van kleine ondersteuning naar volledige ondersteuning gegaan na een aanpassing van de instellingen.

Xbox One S: tweak de HDMI-instellingen

Op 4K-tv’s vind je individuele instellingen voor elke HDMI. Hoewel het kijken naar 4K direct op veel tv’s werkt, moet je om dieper te kunnen genieten van de volledige voordelen van HDR, ervoor zorgen dat de instelling HDMI UHD Color is ingeschakeld. (Deze instelling heeft verschillende namen op verschillende tv’s van verschillende fabrikanten – HDMI UHD Color is van Samsung, LG gebruikt bijvoorbeeld HDMI Ultra HD Deep Color.)

Schakel dit niet in en je zult zien dat je mooie Ultra HD Blu-rays er een beetje leeg uitzien, omdat er geen HDR doorkomt – en dat maakt een groot verschil, zo niet het grootste verschil, naar Ultra HD Blu-ray viewing.

Zoek ook de infoknop op je afstandsbediening en druk erop, omdat je dan meestal de instellingen te zien krijgt voor HDR. Voor Samsung krijg je een indicator van HDR, de resolutie en de framesnelheid (bijvoorbeeld 24 fps). LG is wat dit betreft een beetje minder, maar veel andere tv’s, zoals Panasonic, hebben een knop om je te laten zien wat er op dat moment speelt. Beide test-tv’s geven echter een grote melding wanneer een HDR-signaal wordt ontvangen.

Xbox One S: Ultra HD Blu-ray-ervaring

Een van de meest aantrekkelijke dingen aan de Xbox One S is de Ultra HD Blu-ray-speler. Het is momenteel de goedkoopste speler op de markt, zelfs een losse UHD speler zou duurder zijn dan bijvoorbeeld deze One S bij Mediamarkt, en dan kun je er ook nog eens op gamen!

Op de Xbox One S krijg je de volledige Ultra HD- en HDR-ervaring. De beelden van die tv’s met topspecificaties zijn verbluffend. Natuurlijk kan de Panasonic Blu-ray-speler met UHD-kwaliteit misschien wel in termen van absolute beeldkwaliteit de One S verslaan, maar omdat zoveel wordt bepaald door de prestaties van de tv waaraan hij is bevestigd, denk ik dat je het in de meeste gevallen niet zult merken. die Ultra HD Blu-ray aanbiedingen van de Xbox One S is ruim voldoende voor de grootste film-fan.

Er is een nadeel aan het audiofront zonder ondersteuning voor Dolby Atmos, maar als dat belangrijk voor je is, val je waarschijnlijk in het kamp van degenen die toch een speciale Ultra HD Blu-ray-speler moeten kopen.

Het grootste nadeel in werkelijkheid is controle en lawaai. Ten eerste wil je de Xbox One Media Remote kopen, omdat het gebruik van een gamecontroller te onoverzichtelijk is voor het regelmatig bekijken van films. Deze is slechts een paar tientjes bij Bol.com en is het meer dan waard voor gebruiksgemak.

Ten tweede lawaai. De Xbox One S is een relatief luidruchtige speler. Het geluid van de ventilator, de gonzende geluiden en de rest van het gezoem en getjilp. Dit zou je uiteindelijk wel eens kunnen gaan storen bij het kijken van een film.

Als je van actiefilms houdt, dan zal het je niet echt raken. Net als bij het spelen van een spannende game overstijgt het actiegeluid meer dan de ventilator. Maar bij stille arthouse films kan het vervelend gaan worden.

Al met al dus een geweldig keuze voor de gemiddelde filmkijker.

Microsoft stopt met Kinect-adapter voor Xbox One S, Xbox One X

Het enige nadeel van de Xbox One S is, net als met de One X, dat ze stoppen met Kinect. Als je net als ik ook geïnteresseerd was geraakt in het gamen vanwege de Kinect, ook leuk voor de kids zeg maar, dan kun je voor een verrassing komen te staan.

Een paar maanden geleden kondigde Microsoft aan dat het gestopt was met het produceren van de Kinect 2.0-camera voor Xbox One.

Vandaag heeft het bedrijf aangekondigd dat het de productie van de populaire Kinect-adapter voor Xbox One S en Xbox One X heeft beëindigd.

De originele Xbox One, die in 2013 werd gelanceerd, bevatte een speciale Kinect-poort omdat de console aanvankelijk vereiste dat het accessoire functioneerde. Vanwege een ernstige aanval vanuit de consument heeft Microsoft besloten dat beleid te wijzigen, waarbij een verfijnde Xbox One S een paar jaar later uitkwam zonder deze poort.

Hetzelfde geldt voor de onlangs uitgebrachte Xbox One X omdat deze, net als de Xbox One S, geen speciale Kinect-poort heeft.

Dit nieuws zal teleurstellend zijn voor veel gamers die een Kinect wilden gebruiken met hun Xbox One S of Xbox One X. Met de Kinect kun je niet alleen naadloos met Cortana praten, maar het is ook nodig wanneer je titels als Fru of Kinect Sport Rivals.

Bepaalde games en applicaties zoals Just Dance 2018 en Skype gaan nog een stapje verder omdat ze je in staat stellen om video op te nemen of te verzenden via Kinect.

Niet alleen dat, maar dit is ook verontrustend nieuws voor studio’s die uitsluitend Kinect-spellen maken zoals Virtual Air Guitar Company. In een verklaring aan Polygon zei een woordvoerder van Microsoft het volgende over de beslissing van het bedrijf om de Kinect-adapter te beëindigen.

Na zorgvuldige overweging hebben we besloten om de Xbox Kinect-adapter niet langer te produceren om de aandacht te vestigen op het lanceren van nieuwe, hogere, door fans gevraagde gamingaccessoires op Xbox One en Windows 10.

Het feit dat Microsoft de Kinect-adapter niet langer zal maken, heeft ook geleid tot een verdere prijsstijging op de externe markt, waarbij sommige adapters zelfs meer kosten dan de Kinect-camera zelf!

De beëindiging betekent in feite dat degenen die de Xbox One S of Xbox One X kopen, Kinect niet kunnen gebruiken, zonder zich te richten op externe wederverkopers. Studio’s zoals Virtual Air Guitar Company hebben het al moeilijk als het gaat om de verkoop van games, omdat niet veel mensen het randapparaat bezitten om mee te beginnen en deze verandering versterkt alleen maar de strijd.

Er zijn niet veel gamers die bereid zijn om tot $ 300 aan een adapter uit te geven die je helemaal vanuit het buitenland moet laten komen. Zelfs verkopers op websites als eBay vragen ongeveer 100,- euro voor een gebruikte.

Toen de Xbox One S werd gelanceerd, bood het bedrijf een gratis Kinect-adapter aan aan degenen die een camera hadden. Er is al maanden een tekort aan Kinect-adapters en het bedrijf moet nog een haalbare oplossing bieden (en zal dat waarschijnlijk nooit doen) voor bestaande eigenaars. Het abrupt onderbreken van de Kinect-adapter lijkt de tegenovergestelde reactie op dit probleem.

Al met al goede consoles , zowel de Xbox One S als de Xbox One X, waarbij je moet kiezen tussen prijs, en wat je er uiteindelijk mee gaat doen: heavy gamen? Of casual gamen en films kijken?

Xbox One S Beoordeling

De Xbox One S is het ultieme apparaat dat Microsoft eigenlijk 3 jaar geleden had willen uitbrengen toen de Xbox One voor het eerst op de markt kwam. Dunner, meer gestroomlijnd en goedkoper dan zijn voorganger, maar vooral ok een stuk krachtiger. De “S” is een echte vooruitgang. Hier willen we je een Xbox One S beoordeling geven mocht je er nog over twijfelen.

Xbox-One-S-beoordeling-1024x576

Wat zijn de pluspunten van de Xbox One S?

 1. Veel minder groot en log
 2. 4K & HDR streamen
 3. HDR gamen
 4. Het Xbox platform is zich aan het verbeteren

Wat zijn de minpunten?

 1. Adapter benodigd voor de Kinect camera
 2. Niet volledig 4K gamen (gebeurt middels upscalen)

Sinds de One uit is gekomen is het gamen in 4K resolutie ondertussen een want geworden van menig gamer. Waar bij het uitkomen van de eerste One dit nog in de kinderschoenen stond en alleen de top van de top gamers hier aan dachten, wordt het ondertussen een must.

En de Xbox One S is hierop het antwoord, zonder de oude garde tegen de borst te stoten.

Dit doen ze door het format hetzelfde te houden. Dezelfde games kun je blijven spelen, en ook de games die uit gaan komen blijven natuurlijk beschikbaar voor ook de eerste Xbox One.

De “S” biedt daarbij als extra het upscalen naar 4K gamen aan. En aangezien 4K aanwezig is kun je ook Ultra HD Blu-rays met gemak afspelen, mocht je deze hebben. Het nadeel is wel dat je nu een tweedeling krijgt in gebruikers van de Microsoft consoles.

Je speelt dezelfde games, maar sommige ervaren deze in 4K en andere in gewoon HD. Daarnaast is de performance ook echt wel beter op de nieuwe “S”.

Waar de een laaiend enthousiast zou kunnen zijn over een nieuwe game, zou een ander over diezelfde game een hele andere ervaring kunnen hebben, omdat bijvoorbeeld de kleuren in de graphics veel minder mooi uitkomen of omdat de game niet lekker vloeiend speelt. Voor welke versie zullen developers straks games gaan designen?

Ok, het upscalen is niet zo goed als volledig 4K resolutie, maar het is al een stuk beter dan de graphics zonder het upscalen. En het biedt je de mogelijkheid om wel alle inmiddels uitgebrachte games te kunnen blijven spelen, én een platform die behouden kan blijven en waar meer gamers op zitten dan op een heel nieuw concept.

En de HDR is wel echt een super toevoeging, waardoor het contrast tussen donker en licht veel beter wortdt ingezet, en met name voor donkere shooters of horrorgames super goed van pas komt.

beoordeling-Xbox-one-s-in-je-huis-1024x683

De nieuwe console is wit, wat in de huidige markt en interieur mode perfect past in menig huis. Ook de voorkant is onder handen genomen. Hij ziet er mooier uit, maar voelt vooral ook wat robuuster, stabieler en alsof hij beter tegen een stootje kan (mocht dit onverhoopt ooit nodig zijn, hopelijk niet).

De achterkant is ook wat aangepast met nu een HDMI2.0a poort om de prachtige 4K over te kunnen brengen naar het beeldscherm van jouw keuze. Het kleinere design heeft er wel voor gezorgd dat er niet een standaard Kinect aansluiting meer is, maar je een adapter nodig zult hebben.

Maar de meeste gamers die veel geven om 4K zullen wellicht niet zo nodig de Kinect willen gebruiken.

Wat algemener over de Xbox One, niet specifiek de “S”, is dat het platform van Microsoft wel echt volwassen begint te worden. Met elke week nieuwe toevoegingen in entertainment, maar ook met vele Xbox exclusive game titels. Ook is het navigatie menu nog gebruiksvriendelijker dan het ooit is geweest.

Microsoft geeft zelf aan dat de hardware binnen in de console niet echt verschilt van de eerdere versie en dezelfde performance zou bieden.

Wellicht dat ze dit zeggen om diegenen die 2 jaar geleden al een duurdere versie hebben gekocht niet teveel af te schrikken, je hebt immers niet zo lang geleden veel geld neergeteld voor een console die dan nu wel erg veel upgrades zou hebben in een korte tijd.

De Xbox 360 upgrades waren toen die uitkwam ook vooral cosmetisch met bij de eerste nieuwe versie toen HDMI uitgang als extra, maar niet een hele ommezwaai naar de binnenste werken van de console. Dat zou dan nu voor het eerst wel het geval zijn, en dat in zo’n korte tijd na de eerste uitgave. Maar developers geven een ander signaal.

“The Xbox One S will be able to leverage the additional power to reduce the frequency of the frame rate or resolution penalties.”

 • – Rod Ferguson, Gears of War

Ik vond het leuk deze Xbox One S beoordeling te maken, hopelijk heb ik je hiermee een stap verder kunnen helpen in de richting van wel of juist geen aanschaf van deze console.

Xbox One S Specs

In het kort heeft de Xbox One S heel veel features die veel gamers zullen waarderen. Hier een opsomming van de belangrijkste Xbox One S Specs:

De Specs

Aan de achterkant van de Xbox One S

 1. HDMI2.0 uitgang
 2. HDMI ingang
 3. 2x USB poort
 4. IR uitgang
 5. Optische audio uitgang
 6. Ethernet aansluiting (mocht je niet draadloos willen)
Xbox-One-S-Specs-achterkant-1-1024x683

4K output zou ook door de oude HDMI1.4 kunnen, maar alleen met 30hz en dat is te weinig voor vloeiende beelden. Wanneer je beeld zou bekijken op die manier zou het heel schokkerig zijn en onevenwichtig en je zelfs hoofdpijn kunnen geven bij langdurig gebruik. Vandaar dat er gekozen is voor een upgrade naar de HDMI2.0 met 60hz ondersteuning.

De Kinect poort is geschrapt uit kosten en esthetisch oogpunt. Lees ook meer over de Xbox One S afmetingen. Voor veel geen gemis, maar wel iets om rekening mee te houden. Je kunt hem altijd nog aansluiten met een adapter dus no worries voor al jullie Kinect fans.

Specs aan de voorkant van de Xbox One S

 1. IR Laser
 2. UHD BluRay
Xbox-One-S-UHD-BluRay-1024x683

De IR, ofwel infra-rood, laser aan de voorkant helpt de console om echt het hart van je multimedia opstelling te worden. Daarmee kan hij namelijk andere apparaten aansturen vanuit zijn dashboard.

Met de laser kan hij de acties van bijvoorbeeld de TV en de stereo uitvoeren net als dat een afstandsbediening dat kan. De UHD Bluray speler is eigenlijk een vn de goedkopere op de markt en dan heb je er ook nog een console bij 

De Xbox One S Specs aan de binnenkant (onder de motorkap)

 1. Keuze uit 1TB of 2TB harde schijf en later ook 500GB
 2. Eight-Core AMD Custom CPU
 3. 1.75GHZ clockspeed
 4. Radeon GPU met 1.23 Terraflops peak shader throughput
 5. 8GB DDR3 RAM
 6. HDR output
 7. 4K upscaling
Xbox-One-S-onder-de-motorkap-1024x768

De chips zijn hetzelfde als bij de eerste uitgave van de console, maar de GPU frequentie is opgevoerd van 853MHz naar 914MHz. Dit gaat je een kleine performance boost geven bij het gamen en navigeren door de menu’s ten opzichte van zijn vorige broertje.

Microsoft geeft wel aan dat het eigenlijk vooral bedoelt is om het extra benodigde vermogen voor het afspelen van HDR games aan te kunnen.

Xbox-One-S-Aansluitingen

Xbox One S Aansluitingen

In andere stukken hebben we al even uitgeweid over de vele specificaties van de nieuwe console, maar er komen ook nog veel vragen specifiek over de Xbox One S aansluitingen. Vandaar dat we er toch even apart aandacht aan wilden besteden. Hier wat meer informatie over de mogelijkheden die deze spelcomputer je biedt.

Aansluitingen aan de achterkant van de Xbox One S

Aan de achterkant zitten de volgende Xbox One S aansluitingen. Een HDMI2.0 uitgang voor 4K game upscalen en UHD BluRay Videos. Ook zit er een HDMI ingang gesitueerd. Daarnaast zitten er twee USB poorten voor randapparatuur. Zo kun je via de achterkant bijvoorbeeld gemakkelijk een externe HDD aansluiten. Verder voor audio nog een optische audio uitgang. Een IR uitgang en tot slot een Ethernet aansluiting voor bekabeld internet.

Met de HDMI ingang kun je bijvoorbeeld ook een tablet aansluiten om het beeld output van je scherm op je tv te streamen.

Xbox-One-S-Aansluitingen-aan-de-achterkant-1024x436

Aan de achterkant zit niet langer een dedicated Kinect aansluiting. Die is volledig uitgefaseerd vanuit kosten en plaats perspectief. De Console moest toch wat kleiner gemaakt worden om bij de huidige trend te blijven aansluiten en dan is er gewoon wat minder plek aan de binnen- en buitenkant voor alle connecties.  Je kunt de Kinect wel nog steeds gebruiken mocht je deze wel willen aanschaffen, maar dan middels een hulpstuk om deze op de USB poort aan te kunnen sluiten.

Aan de voorzijde

Xbox-One-S-aansluitingen-aan-de-voorzijde

Aan de voorzijde van de Xbox One S heb je ook nog een aantal ports. De USB port die bij de originele nog aan de zijkant zat (en wat wel erg onhandig was, zeker als je hem in een kast had weggewerkt. Zie dan nog maar eens snel je controller aan te sluiten om hem op te laden bijvoorbeeld) is nu naar voren gehaald en zit links onder verstopt.

Ook is hij geupgrade naar een USB3.0 poort voor de snelste gegevensoverdracht en toepassingen. Daarnaast heb je aan de voorkant de uitwerpknop die ze ook hebben verbeterd.

In plaats van een touch knop is het nu echt een klikbare button, waardoor je niet meer per ongeluk de console steeds aanzet wanneer je aan het afstoffen bent (vond ik persoonlijk steeds wel heel erg irritant). Verder heb je nog de aan/ uit knop in de vorm van een lichtgevend Xbox logo.

Verder heb je aan de voorkant, ook netjes onderaan weggewerkt, nog de pairing button. Deze is ook toegankelijk gemaakt om eenvoudig te kunnen koppelen met al je accessoires, zoals met je controllers. Even de pairing knop indrukken en hetzelfde bij je accessoire en de Xbox koppelt hem zodat je hem daarna kunt gebruiken met je systeem.

Of je het een aansluiting wilt noemen weet ik niet, maar wel nog goed om even hier te benoemen, is de IR, ofwel infra-rood, laser aan de voorzijde. Met deze laser kun je de Xbox One S ook andere apparaten laten aansturen.

Je kunt hiermee alle apparaten aansturen die met een afstandsbediening werken. Deze werkt namelijk ook met een infra-rood signaal. Zo kun je gemakkelijk alle devices die in je kamer met tv kijken en gamen te maken hebben in één synchroniseren voor de juiste input, audio volume of instellingen en aan- of uitzetten.

Zijkant-van-de-Xbox-One-S-met-de-eject-knop

Tot slot heb je nog een eject knop aan de zijkant van de One S, bij het rooster. Mocht onverhoopt een disc vast blijven zitten en je krijgt hem er niet uitgeworpen met de dedicated eject knop, dan kun je hem ook nog manueel uitwerpen middels deze knop aan de zijkant.

Xbox-One-games-864x450

Xbox One spellen

Het grote voordeel van de nieuwe Xbox One S spelcomputer is dat je een geheel nieuwe console hebt met extra features, maar wel een hele grote hoeveelheid aan spellen tot je beschikking hebt. Zo kun je gamen met 4K, en al je favoriete titels heb je gewoon tot je beschikking. Bij gamesgratisthuis.nl hebben ze er trouwens heel wat.

Nu hoef je niet te wachten of games van de oudere consoles backwards compatible zijn, ze kunnen allemaal worden afgespeeld. Denk aan Xbox exclusive titels zoals HALO en Gears of War.

Met nieuwe verhalen die zijn toegevoegd, maar natuurlijk ook de volledig geremasterde verhalen van de oudere Xbox 360. Maar natuurlijk ook al die titels die ook voor Sony uit zijn gekomen.

En nu maar wachten op welke Xbox One spellen nog meer uit zullen komen zodat jij nog weer jaren vooruit kunt aan spelmateriaal die uit blijft komen, met elk jaar weer mooiere graphics en vettere en vloeiender gameplay in de Xbox One spellen.

Een groot onderdeel van de perfecte beeldkwaliteit zijn de perfecte kleuren. Deze kunnen worden gerealiseerd doormiddel van de HDR functie die zit ingebouwd in de One S. Zo komen alle spellen prachtig uit en hoef je niet te lang te turen naar een donker spel, zonder dat je daadwerkelijk kunt zien wat er gebeurt.

Daarnaast heeft deze console natuurlijk de beste platform exclusive games. Dat betekent dat deze alleen op de spelcomputer van Microsoft worden uitgebracht, en op geen enkel ander platform. Keuze te over dus om de bad guys er eens lekker van langs te geven, of lekker te crossen op het circuit.

Xbox-One-Store-864x450

Xbox One Store

De Xbox One store is de verzamelplek waar je verschillende games kunt vinden om te downloaden. Jammer genoeg zijn deze games veelal helemaal niet goedkoper als in de winkel. Wanneer je dan geen zin hebt om naar buiten te gaan kun je er wellicht beter voor kiezen om je games niet in de Xbox One Store te downloaden maar om ze eenvoudig thuis te laten bezorgen.

Zo heb je toch het gemak van shoppen vanuit thuis, zonder dat dit de moeilijkheden van langsgaan in de winkel met zich meebrengt. Denk alleen al eens aan de extra mogelijkheden die een fysieke game met zich meebrengt ten opzichte van een download.

Mocht je er ooit op zijn uitgekeken kun je een fysieke game nog weer doorverkopen op een marktplaats of bij mijngamesverkopen/xbox-one. Dat gaat met download nu eenmaal niet. En als het prijsverschil dan zo klein is, waarom dan dat risico lopen?

Ook kun je het bij deze term “Xbox One Store” natuurlijk ook hebben over de sites waar je de console en games kunt kopen natuurlijk. Dan hebben we hier voor jou een lijst met de beschikbare plekken.

Xbox-One-S-afmetingen-864x450

Xbox One S afmetingen

De Xbox One S is echt een stuk kleiner dan zijn voorganger, en dat zie je gelijk aan de manier waarop hij staat. Niet alleen minder breed en lang, hij is ook nog een stuk minder hoog.

Zo past hij gemakkelijk in elk TV meubel of staat hij minder in de weg op je tafel of bovenop je meubel. Vergeleken met de eerdere versie is hij wel 40% minder groot.

Wat zijn de Xbox One S afmetingen?

De nieuwe console is 16.9 bij 11.5 bij 4.5 inches groot volgens de Microsoft uitgevers. Dat is vertaald naar centimeters 30 bij 24 bij 6 cm. Aanzienlijk kleiner dan de 33,3 bij 27,4 bij 7 cm van zijn voorganger. Hier de verschillende versies die er van de Xbox zijn geweest naast elkaar om een goed beeld te kunnen krijgen:

Xbox-One-S-afmetingen-aanzienlijk-kleiner-1024x576

Ook is nu de voedinsvoorziening een stuk kleiner geworden. Waar de Xbox 360 en de eerste One nog een best wel groot voedingsblok hadden die je ook nog eens in je kast kwijt moest kunnen, heeft de nieuwe S het ook nog eens binnenin zijn kleine formaat verwerkt. Nu alleen nog een voedingskabel dus, en niet meer zo’n mega blok naast je console.

Ook vergeleken met de nieuwe console van Sony Entertainment, de PS4 Pro is hij een stuk kleiner en wat gemakkelijker weg te werken in je TV kastje. De Pro heeft namelijk wel meer ruimte dan dat nodig om te kunnen luchten met zijn 33 bij 30cm en in een TV meubel zou bij die console niet verstandig zijn.

De S kan dat zonder problemen. Ook is hij kleiner dan de originele PS4 die 30,5 bij 27,5cm was. Dat was toen toch wel een van de punten waardoor veel mensen kozen voor een Sony Console in plaats van de eerste next gen van Microsoft.

Hier zijn de verschillende consoles bij elkaar:

Xbox-One-S-afmetingen-vergeleken-met-PS4-1024x682

Zeker de stijl zal een factor zijn in je interieur en de Xbox One S afmetingen zullen je de mogelijkheid geven hem trots te presenteren in je woonkamer, hij ziet er qua look en design erg netjes uit. Maar tegelijk heb je ook de mogelijkheid om hem weg te werken mocht je dit liever willen, zonder je druk te maken dat hij niet zal passen óf niet genoeg ventilatie zal krijgen.

Hier nog wat inspiratie foto’s van hoe hij in je interieur zou kunnen staan, je kunt hem bijvoorbeeld onder je TV zetten, of bij sommige bundels krijg je ook de stand meegeleverd om hem staand neer te kunnen zetten, of je werkt hem gemakkelijk weg:

X-Box Slim
X-Box One S
Xbox-One-S-in-kastje-weggewerkt-1024x683
Verbinding-met-draadloos-internet

Xbox One S draadloos internet

Gamen is leuk, super leuk eigenlijk. Maar de beste ervaring heb je wanneer je online gamed. En online gamen vereist natuurlijk wel een internet verbinding. Ga je dan allemaal draden aanleggen in je kamer? Dacht het niet.

Enter: Xbox One S draadloos internet

Xbox-One-s-internet-met-ethernet-kabel-300x169

Gelukkig heeft de nieuwe console van Microsoft de beschikking over draadloos internet met wifi. Een ethernet kabel kan ook als je niet zo’n goede wifi hebt, maar draadloos is toch een stuk gemakkelijker. Waar de eerste Xbox 360 consoles nog een adapter nodig hadden om connectie met wifi te kunnen maken kun je de One S gewoon gelijk aan laten sluiten op het netwerk.

Xbox One s draadloos internet installeren

Taal-instellen-voordat-je-Xbox-one-s-draadloos-internet-installeert-300x169

Installeren is gemakkelijk en je loopt er al doorheen bij de eerste keer opstarten en instellen van je spelcomputer. Na het aanzetten van je console kom je in het menu. Je kiest je taal, ook wordt je gevraagd om je display in te stellen. Na een paar stappen te hebben doorlopen kom je in stap 7, het instellen van je internet verbinding. Hier kun je kiezen uit een van de wifi verbindingen die de console kan vinden. Klik jouw router aan en vul je wachtwoord in waarmee je ook andere apparaten kunt verbinden. Et voila, gemakkelijker kan niet. All done!

gamesgratisthuis.nl
Register New Account
Reset Password
Compare items
 • Total (0)
Compare