10 minuten gamen per dag vergroot je wiskunde knobbel

Onderzoek van Stanford wijst uit dat slechts 10 minuten gamen per dag je wiskundig inzicht al aanzienlijk vergroot…..

Universiteit Stanford heeft onderzoek gedaan naar de invloed van gamen op het wiskundig inzicht van kinderen, slechts 10 minuten gamen per dag heeft al resultaat…..
 

Derde klassers speelden slechts 10 minuten per dag, 3 dagen per week, gedurende vier weken in het onderzoek. De andere groep kreeg ter vergelijking dezelfde materialen en dezelfde instructie voor de tests, maar kregen de games niet te spelen. Het resultaat van het gamen was maar liefst 20,5% verbetering in de tests na slechts twee uur gamen!

Ok, het resultaat zal waarschijnlijk niet zo groot zijn als de resultaten uit het onderzoek met zomaar elke game. Het moeilijke is er precies achter te komen welke games hetzelfde effect hebben, zeker gezien de huidige exploderende markt voor educatieve games. Dat maakt het ook gelijk juist weer zo’n goede tijd voor ouders om hun kinderen kennis te laten maken met zulke educatieve games. Er is dus wel degelijk winst te behalen voor hun academische toekomst.

 

De game die Stanford University had gebruikt in het onderzoek was Brainquake’s Wuzzit Trouble, dat meer lijkt op een digitale interactieve wiskunde les dan een exhte game zoals wij die kennen, maar de kinderen hebben het ervaren als een super-uitdagend puzzelspel. En Nintendo heeft natuurlijk ook al superveel van dit soort brain training en puzzelspellen. Zeker ook voor de DS voor onderweg. Kijk bijvoorbeeld ook bij onze Educatieve DS spellen.

Er zijn duizenden keuzes beschikbaar die beweren dat het kinderen helpt te leren terwijl ze spelen en de meeste daarvan doen niet wat ze beloven of zijn gewoon niet leuk om te spelen. En laten we eerlijk zijn, dat is uiteindelijk toch het belangrijkste van educatieve games. De kids moeten het wel leuk vinden om te gamen, anders verliezen ze al snel hun aandacht.

gamesgratisthuis.nl
Register New Account
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare