Achievements & Trophy’s

20 feb. 2012 13:10 / Gewijzigd 20 feb. 2012 13:10 / Door: www.gamesgratisthuis.nl

 

De uitvinder van de Achievements en Trophy’s voor de spelcomputers is mijn held. Hij houdt ons urenlang bezig met een spel waar ik anders allang was afgehaakt.

 

Sinds de komst van de Achievements en Trophy’s besteed ik langer de tijd aan games dan voorheen. Het werkt echt verslavend om telkens maar de volgende Achievement te halen. Sommige zijn heel gemakkelijk, sommige wat moeilijker. Sommige bijna onmogelijk. Maar áls je ze dan eenmaal hebt……

Ik vind het leuk om een spel eerst uit te spelen zonder erop te letten wat er precies behaald moet worden. Daarna ga ik het nogmaals doen maar dan met de parate kennis van de te behalen uitdagingen. Het is dan leuk om zombies op een bepaalde manier te slachten, een race op een bepaalde manier te winnen of de online uitdaging aan te gaan met medespelers. En als een spel echt leuk is ga ik ook voor die bijna onmogelijke uitdagingen, telkens kom je nét iets dichterbij dus het moet te halen zijn, toch?

En het leuke van het behalen van de uitdagingen is dat je het automatisch deelt met je vrienden. Iedereen kan zien welke en hoeveel punten je hebt behaald in dezelfde games die zij spelen, en dat maakt het nou net interessant. Ook voor de fabrikant want je hebt het eerder over een spel als je online ziet dat een ander het ook heeft gedaan en je koopt véél eerder een Xbox 360 of een Playstation 3 als je vrienden er ook al eentje hebben. Niet alleen meer voor het samen online gamen maar ook voor het samen online delen.

Xbox 360 heeft voor het eerst de Achievements verwerkt in hun platform Xbox Live met het gebruik van verdiende gamerpoints. Playstation Network kwam daarna met een verbeterde versie door gebruik van platinum Trophy’s die je alleen kan halen als je het spel volledig uitspeelt. De Achievements en Trophy’s zijn een vast onderdeel geworden van de sociale netwerken met site’s als: www.xbox360achievements.org die je helpen met uitleg over het behalen van je doelen en zelfs vooraankondigingen van de te behalen Achievements in games die binnenkort uitkomen!

Het mooiste aan het behalen van de uitdagingen is echter nog, dat je kunt zien wanneer je hem hebt behaald en terug kunt denken aan dat je er zelf achter bent gekomen hoe je hem moest halen en dat het met bloed, zweet en tranen was gelukt. Het hoge belletje wat je hoorde toen je hem haalde maakte je dag helemaal goed.

gamesgratisthuis.nl
Register New Account
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare