Daniel Radcliffe & Bill Paxton in docu GTA

Documentaire in de maak over GTA, te zien op de BBC…..

Een televisie drama, gebaseerd op de Rockstar Games’ populaire actie-avontuur reeks GTA wordt op dit moment gemaakt voor vertoon op de Britse BBC als onderdeel van de serie “Make it Digital”.

 

Guy Cocker, journalist in technologie en gaming onderwerpen schrijft mee aan de aflevering. Verwacht geen actie serie over de verhalen die zich afspelen in de GTA games, maar ga lekker zitten voor een documentaire over het maken en de populariteit van de game franchise.

Meeste computer successen, soft- of hardware, komen uit de koker van een groot bedrijf gevestigd in Silicon Valley. GTA was echter opgestart door een groep vrienden die elkaar al sinds school kenden en een project waren gestart. Ondertussen kwam in de herfst van 2013 de laatste GTA uit (GTA 5) die 1 biljoen dollar opbracht in de eerste 3 dagen van verkoop. Het is dus immens snel gegroeid tot de snelst verkopende game franchise in de geschiedenis. Iedereen wacht tot er een nieuwe game van GTA uitkomt.

 

Naast de ontwikkeling van de game tot wat het nu geworden is zal er in het totaal 90 minuten durende programma ook aandacht worden besteed aan de morele issues die er waren met de games. Er is nog geen datum bekend wanneer de Make it Digital reeks waarin deze aflevering ook zal worden vertoont wordt uitgezonden, maar er is ondertussen al heel veel aandacht voor gewekt op twitter.

De titel van de aflevering wordt waarschijnlijk Game Changer. De controversie rondom de franchise zal worden nagespeeld en gebruikt britse actuer Daniel Radcliffe om Rockstar co-founder Sam Houser te vertolken. De tegenhanger van Radcliffe in dit debat over de schadelijkheid van dit soort games wordt gespeeld door Bill Paxton als anti-videogames advocaat Jack Thompson.

gamesgratisthuis.nl
Register New Account
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare