De nieuwe mogelijkheden in ontwikkelen van games voor Xbox One

Lees over wat ontwikkelaars zeggen over de mogelijkheden van de nieuwe Xbox One. Wat knu je nu extra met de kracht van de nieuwe consoles?

Wat kunnen ontwikkelaars die werken aan games voor de Xbox One nu echt extra met de nieuwe mogelijkheden van deze console? Ze benutten het potentieel van de console om dingen die voorheen niet mogelijk waren te doen….

De Nieuwe Xbox One - mogelijkheden van games

Er is geen twijfel dat de de Xbox One games kan leveren die beter zijn dan de best uitziende games op de huidige hardware. Een nieuwe generatie console betekent nieuwe generatie graphics gevoed door een snellere, krachtigere hardware. Maar gaat het er nou echt alleen om dat de nieuwe shooter of platformer of role-playing game er beter uitziet dan de huidige games, of is er toch meer winst te behalen. Hoe maken developers van games gebruik van andere aspecten van de next-gen console – de rekenkracht , de cloud en zelfs de Kinect.

Josh Bridge Executive Producer bij Dead Rising 3

Dead Rising 3 - groter dan ooit met Xbox One“We hebben de mogelijkheid om naar een volledig open wereld te gaan en een meer eeuwigdurende zandbak te creëren. Bijvoorbeeld dat je rijdt in een auto, je maakt een botsing en je laat je voertuig achter. JE doet een missie aan de andere kant van het gebied, komt dan terug – het is allemaal nog zoals je het hebt achtergelaten. Dus wordt het meer jouw wereld die je kunt manipuleren. We hebben dit nog nooit eerder gekund. We hebben eigenlijk de volume knoppen van Dead Rising helemaal opengedraaid, en dat is het spel dat we altijd al wilden maken.

Het verandert de dynamiek van het spel, verandert de manier waarop we de wererld ervaren. Het duwde ons in een positie waar we zeiden ‘Weet je wat? Zombies zijn de vijand.’ Zodat we meer gingegn investeren en dieper op hen in zoemden. We gaven ze meer “awareness” van hun omgeving waardoor ze agressiever konden worden. We gebruikten onze visie van hoe een zombie apocalyps zou moeten zijn tot het niveau van visuele precisie dat de Xbox One ons in staat stelt te bereiken.

En toen gingen we dieper in op de manieren om verschillende soorten zombies te bestrijden. De controls voelen een stuk beter nu. Zombies kan worden uiteengereten met anatomisch gruwelijke realisme. Elke scherf van gebroken glas wordt beheerst door zijn eigen set van natuurkunde en zal anders reageren, afhankelijk van hoe je door een raam heen breekt. De uitgestrekte sandbox wereld van Los Perdidos is groter dan “Dead Rising” en “Dead Rising 2” bijelkaar, en is vol met gedetailleerde gebouwen die volledig kunnen worden verkend. We love maatwerk. Speel hoe jij wilt. Grote open wereld, al die zombies. En dan denk je: ‘OK, hier ga ik! Hier is een hele grote wereld vol allemaal dingen, honderden en honderden wapens, en nu moet je zelf maar uitzoeken hoe je wilt spelen, in je eentje.”Torin Rettig, Producer bij Killer Instinct

“Ik zou zeggen dat een van de meest spannende dingen die we nu kunnen doen is het matchmaken op elk gewenst moment. Op de huidige generatie systemen is matchmaken in principe een soort van opt in. Dus je gaat in een lobby, en je beslist om automatisch te zoeken of om zelf een lobby te starten en dan is het wachten tot het uiteindelijk gebeurt. En nadat dat gedaan is moet je actief zelf weer aanmelden voor een lobby en weer wachten tot je een match hebt. Je denkt: ‘ik wil gewoon blijven spelen. De computer weet dat ik wil blijven spelen, dus waarom wil je me dat niet laten doen?’

Killer Instinct - Launch Game Xbox One
“Dus met Xbox One, kunnen we dat wel doen. We kunnen in principe matchmaken op elk gewenst moment. We kunnen een match vinden terwijl je Killer Instinct speelt. We kunnen zelfs matchmaken terwijl je een ander spel speelt. Je zegt gewoon ik wil een game met deze instellingen en dit skill-level  en wanneer die wedstrijd klaar is kan je gewoon gaan spelen. En zodra je klaar bent met een multiplayer match, bam, je zit gelijk in het volgende. Daar willen we naartoe, heel dicht bij een echt naadloos, nooit eindigende strijd te komen.”

 

Een Krachtiger Kinect

Volgens Nick Burton, New Technology Development Lead bij Rare Ltd en bezig met Kinect Sports Rivals , heeft Xbox One’s Kinect sensor tien keer de kracht van zijn voorganger. Het kan een vingertop van drie meter afstand registreren, een prestatie die onmogelijk was bij de laatste generatie. Niet langer zullen vage handgebaren genoeg zijn om de overwinning veilig te stellen – elke subtiele beweging wordt geregistreerd in het spel en beïnvloeden de prestaties. Hoe hard je je pols draait terwijl je het gas van een jetski opentrekt beïnvloedt de acceleratie en de exacte plaatsing van je hand kan het verschil tussen succes en falen in rotsklimmen betekenen.

Krachtiger Xbox One Kinect

 

Gameplay Versterkt door de Cloud

De toekomst van online gaming op Xbox One zal beter zijn dan ooit. Zoals eerder verteld, zal matchmaking sneller en slimmer zijn, gebruik makend van tal van variabelen, zoals de speler’s reputatie, gesproken taal en vaardigheid, om ervoor te zorgen dat je consequent gepaard wordt met spelers die passen bij jouw favoriete speelstijl.

Het delen van je favoriete gaming momenten met vrienden is een ervaring die Xbox One je kan bieden met Game DVR en upload Studio. Of je nu online of offline bent, de Xbox One kan jouw meest epische gameplay momenten vastleggen en bewerken tot een highlight reel. Met upload Studio kun je dit snel veranderen in een gestileerde videoclip.

 

De mogelijkheden met een Enhanced Second Screen

In Dead Rising 3 is de Xbox SmartGlass Companion geïntegreerd in de gameplay. Nick Ramos, hoofdpersoon van de game, ontdekt een zender waarmee een in-game personage daadwerkelijk opgeroepen kan worden op jouw real – life mobiel apparaat en kan extra informatie, advies en zelfs

Ryse Son of Rome gebruikt Xbox One Smartglassunieke missies worden vrijgegeven. Als alternatief kun je ook SmartGlass gebruiken om waypoints in te stellen, kaarten te bekijken en militaire hulp te bellen. “Je hoeft het niet te gebruiken, maar het voegt veel toe” zei Josh Bridge.

Ryse: Son of Rome laat je op een andere manier Xbox SmartGlass gebruiken. Microsoft Studios en Crytek zijn een Xbox SmartGlass Companion aan het creëren dat de user interface van de game bevat en laat spelers elk aspect van hun Ryse ervaring op hun mobiele apparaat besturen.


Leuke nieuwe manieren om gamen een nog prettiger ervaring te maken. Wij zijn in ieder geval benieuwd!

 

gamesgratisthuis.nl
Register New Account
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare