De wondere wereld van de eSports

eSports competities kunnen een beetje moeilijk te begrijpen zijn, vooral als je nieuw bent in het spelen van video games in de competitieve sfeer. De meest populaire eSports zijn nog steeds de Call of Duty toernooien en ik heb hier vast en kort overzicht van een aantal Call of Duty basics om je te helpen de competitieve structuur te begrijpen.

Hoe wordt ik gekozen voor een Call of Duty eSports team?

Het professionele Call of Duty eSports circuit wordt gehost door Major League Gaming (MLG). De Major League Gaming wordt officieel ondersteund door Activision, de uitgever van de Call of Duty franchise. Activision werkt heel hard om elk jaar een nieuwe Call of Duty titel op de markt te brengen met nieuwe maps, wapens en gameplay om het zo interessant te houden voor met name de hard-core gamers. En zo wordt de MLG Pro League ook elk jaar ingezet voor elke nieuwe titel.

De 2013-14 Pro League draaide helemaal om Call of Duty: Ghosts, 2014-15 speelt momenteel Call of DutyAdvanced Warfare, en nu is net de langverwachte Call of Duty: Black Ops 3 aangekondigd, die later dit jaar op de markt zal komen en uiteraard het onderwerp van de 2015-16 MLG Pro League zal zijn.

Omdat het ondertussen zo immens populair is geworden zijn er ook Pro gaming teams die al jaren in het circuit zitten en duizenden dollars aan prijzengeld van MLG winnen. Maar het vinden van de juiste profs voor zo’n team is een hele uitdaging. Naast de Pro League, heeft MLG ook een toernooi genaamd Gamebattles. Dat is juit een online toernooi platform met dagelijkse toernooien voor amateur en professionele gamers. Gamebattles creëert een centrale hub voor het vinden en deelnemen aan actieve teams die op zoek zijn naar talent, te strijden om prijzen te winnen en te stijgen in leaderboards.

Met de Gamebattles kunnen gamers MLG Pro Points verdienen voor de leaderboards, maar ook MLG Credits en zelfs contant geld. Sommige van deze online competities zijn vrij om mee te doenen, maar de echt grote vereisen deze MLG Credits om je te kunnen registreren. Deze credits kunnen worden gekocht via de winkel of toegekend na het winnen van toernooien.


Dan heb je ook nog offline toernooien waar iedereen dus fysiek bijelkaar komt om te gamen. Veel van deze offline netwerk events worden niet door het officiële MLG Pro League georganiseerd, maar door Tournament hosts zoals UMG of UGC en worden gesanctioneerd door MLG. Dit betekent voor MLG ook weer extra kansen om die-hard fans te krijgen, waardoor de totale groei van de gemeenschap door kan blijven gaan.

The MLG Pro League is net als bijvoorbeeld een voetbal-league waar 12 teams strijden om de hoogste ranking binnen een seizoen. Deze 12 teams hebben 44 wedstrijden per seizoen en de ranking van de teams is echt puur gewonnen en verloren wedstrijden naast elkaar. De 8 beste teams gaan door naar de finale en mogen automatisch volgend seizoen weer meedoen, de 4 overige teams moeten weer hun plek verdedigen tegen nieuwe gekwalificeerde teams van sub-toernooien. Het is dus ook nog spannend of je je plek voor volgende keer kan behouden.

De MLG Pro Points spelen een grote rol om gekozen te worden door een van deze teams om mee te spelen in de Pro League. Maar naast een hoge score moet je speelstijl ook aansluiten bij die van het team, of je moet nog iets kunnen toevoegen aan de spelers die er al inzitten. Het is dus een combinatie van skills, persoonlijkheid én speelstijl.

De nieuwe Nederlandse eSports organisatie Anicend begint nu ook in Nederland het eSports toernooi voor Call of Duty bekender te maken. Zij gaan vanuit Amsterdam 16 teams, vanuit heel Europa, tegen elkaar laten strijden voor echt prijzengeld. Er zijn dus ook voldoende mogelijkheden on- én offline voor jou als Nederlandse Gamer om je te wagen aan de Pro Call of Duty toernooien!

gamesgratisthuis.nl
Register New Account
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare