Horror Games: wat trekt ons zo aan?

Lees alles over horror games, waarom vinden we het zo leuk om te spelen.

Horror games op onze site

Wat trekt ons toch zo aan in die horror games? Ik denk dat het voor ieder een andere betekenis heeft en niet iedereen durft het aan……

Ik denk voor mij persoonlijk dat de aantrekkingskracht van de horror games vooral komt door vroeger. Het net iets te jong kijken naar Stephen King’s IT is één onderdeel waarom het nu nog altijd intrigeert.

Waarom ik het ook nog altijd wil spelen is denk ik doordat mijn ouders het ongeveer één week hebben volgehouden dat ik Mortal Kombat niet mocht spelen. Misschien niet helemaal horror, maar de gore was er zeker! Ik wilde dat toen zo graag en dat is gewoon gebleven.

Maar als het niet leuk zou zijn zou ik toch ook gewoon laten liggen? Ja! Want wij zijn allemaal kritische gamers die wel waar voor hun geld willen hebben!

Voor mij zijn er drie aspecten aan de horror games die het zo veel leuker maken dan andere soort games:

1. Het gaat vaak over mysterieuze krachten en obscure zaken en als het verhaal goed in elkaar is gezet wil je écht weten hoe het verder gaat. Hoe het plot nu uiteindelijk inelkaar zit. Net als bij een goeie horrorfilm. Kijk bijvoorbeeld naar Eternal Darkness: Sanity’s Requiem.

2. Het is vaak niet oneindig in het rond schieten tot je iets raakt zoals veel andere games maar een goeie horror game plaats de vijanden zo dat je altijd wordt verrast. En zoals bij Resident Evil is het vaak spannender wanneer er géén vijanden verschijnen want wanneer er dan ineens tóch eentje verschijnt……En ook bij deze games is het gebrek aan munitie ook een grote bijdrage aan de spanning. Als ik nú maar geen vijand tegenkom…….

3. Gore. Als een ontwikkelaar goed zijn best heeft gedaan op realistische bloedspetters dan kan dit een grote bijdrage zijn aan het spel. Zelfs als de eerste twee punten ontbreken en het eigenlijk meer komisch is dan eng kan ik een game nog uren spelen. En als het de game komisch bedoeld is en alle clichés erin zitten kan ik hem gewoon lekker weg spelen. Ik schaam me niet om te zeggen dat ik ook lekker heb genoten van House of the Dead Overkill.

En nu met Halloween om de hoek ga ik zeker weer wat oude horror games uit de kast trekken en beginnen aan Dead Island.

gamesgratisthuis.nl
Register New Account
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare