Laatste Playstation 4 nieuws 23-05-2013

PS4, Playstation 4 nieuws 23-05-2013. Lees hier alle nieuwtjes over de release van de nieuwe Playstation 4.

Het laatste PS4 Nieuws

Op GDC 2013 aan het einde van maart, een kamer vol would-be PS4 ontwikkelaars en pers kreeg een aantal nieuwe details over de hardware, controller, online en sociale functies van de komende PlayStation 4.

Ruim voor Microsoft uiteindelijk de Xbox One aankondigde, onthulde Senior Staff Developer Chris Norden het nieuws onder een overkoepelend thema van een “wrijvingsloos en naadloze ‘game-ervaring.

We wisten sinds de aankondiging van de console in februari al dat de PS4 zowel de controller in de hand van de gamer, als hun gezicht zal gaan volgen. Maar tijdens zijn GDC praatje onthulde Norden enkele interessante manieren waarop deze technologie in games zal worden uitgevoerd.

Bijvoorbeeld, de oude multiplayer modus van split screen wordt aangepakt. Indien twee of meer spelers tegelijk spelen en een gamer opstaat en beweegt naar rechts of links, zal zijn deel van het scherm automatisch worden verwisseld.

Hier nog een samenvatting van alles wat we al over de PS4 te weten zijn gekomen:

De release datum PS4 is “Vakantie 2013” voor de Verenigde Staten. Dat is de enige officiële uitspraak die Sony onthulde bij de lancering in februari en het is nog onduidelijk wat dat voor de release in Nederland zal gaan betekenen.

Een betrouwbare bron binnen Sony zei dat het bedrijf alles uit de kast trekt om wereldwijd te gaan lanceren in 2013 om ervoor te zorgen dat de PS4 niet wordt afgetroefd door de nieuwe Xbox.

Stock kwesties kunnen echter weer een reden zijn dat de PS4 in Europa pas in 2014 wordt gelanceerd, dat is precies wat er gebeurd is in 2006/2007 toen de PS3 werd gelanceerd. De vraag in de VS en Japan was dusdanig hoog dat Europa en de rest van de wereld moest wachten tot maart van het volgende jaar.

PS4: Hardware specs

Een AMD processor zal, zoals het er nu naar uitziet, het hart van dit nieuwe systeem gaan vormen.

Geheugen

De PS4 verschijnt met 8 GB GDDR5-geheugen. Dat is super-fast, en moet bliksemsnelle prestaties mogelijk maken.
PS4 camera
PlayStation 4 Eye

Wat werkelijk ingrijpend zal zijn is echter de ontwikkeling van de PlayStation 4 Eye, een nieuw ontwikkeld camera-systeem dat twee hooggevoelige camera’s uitgerust met groothoeklenzen en 85graden diagonale uitzicht hoek gebruikt.

Sony zei dat met het gebruik van twee camera’s (1280 x 800 pixels) het beeld van een speler uit de achtergrond geknipt kan worden of bijvoorbeeld een onderscheid gemaakt kan worden tussen de spelers op de achtergrond en voorgrond. Iets wat tot op heden nog niet mogelijk is geweest. Wij zijn alvast heel erg benieuwd naar de toepassingen in games die hiermee worden bereikt. Er is ook sprake van inloggen met gezichtsherkenning en het gebruik van spraak en lichaamsbewegingen om het spelletjes spelen meer intuïtief te maken, maar dat klinkt als meer van hetzelfde als de Xbox Kinect.

gamesgratisthuis.nl
Register New Account
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare