Microsoft Xbox komt ook naar second-screen

Microsoft Xbox 360 Smartglass. De nieuwe technologie brengt second-screen al naar je Xbox 360 console.

Met de komst van Xbox SmartGlass, kun je straks gebruik maken van een telefoon of tablet om een second-screen te gebruiken voor je Xbox 360 games. Na de release van de uitgebreide controller voor de Wii-u kon het natuurlijk eigenlijk niet uitblijven. Maar in plaats van een nieuwe controller of een geheel nieuwe console uit te brengen laat Microsoft je los gaan op je eigen Tablet of Phone.

Xbox SmartGlass laat je de vertrouwde touch input van je eigen apparaat gebruiken om Xbox LIVE dashboard rond te snuffelen en natuurlijk steeds meer ook het internet. Plus het is ook super handig voor messaging en andere text invoer.

Maar…..voor het gamen gaat het natuurlijk vooral om de second-screen mogelijkheden. Net als bij de Nintendo DS heb je gewoon een extra touch scherm om delen van het spel te kunnen bekijken en te besturen. Net als met de uitgave van de Kinect biedt dit heel veel nieuwe mogelijkheden.

Een demo was al uitgegeven hoe een tablet zal toevoegen aan de ervaring van het spel Madden op de Xbox. Je kunt het touchscreen van de second-screen gebruiken om je plays te selecteren. Een andere demo met Halo 4 toonde het gebruik van een tablet om je geweer te selecteren en bijvoorbeeld te chatten en activiteiten te zien in een multiplayer game.

Waarom zou dit nu meer gaan slagen dan bijvoorbeel Playstation Move of Xbox 360 Kinect? Vaak worden dit soort innovatieve ideeën overgeslagen door de meeste ontwikkelaars. Ook de samenwerking van de Vita op de PS3 is een ontwikkeling op het second-screen gebied. De ontwikkeling van Microsoft daarentegen zou wel eens heel anders uit kunnen pakken omdat je je eigen Tablet of Phone kan gebruiken. En niet alleen een Windows Tablet maar ook Ipad en Android kunnen worden ingezet. Het gaat niet langer om een klein gedeelte van je afzetmarkt. Een groot gedeelte heeft al een Smartphone of -Tablet. De markt ligt dus helemaal open.

Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar de ontwikkelingen die second-screen naar het gamen zal brengen.

Zie ook de Microsoft pagina

 

gamesgratisthuis.nl
Register New Account
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare