Nieuwe Features voor FIFA 15

De nieuwste features voor FIFA 15, lees er hier meer over en bekijk de laatste gameplay video

 

FIFA 15’s laatste berichtgevingen, vrijgegeven door uitgever Electronic Arts, richten zich op de grafische upgrades die ontwikkelaar EA Canada is aan het maken is voor de game. De belangrijkste verbeteringen zitten hem in de uitgebreide speler modellen, samengesteld met nieuwe hoofd scans. Hierdoor is er een veel hoger detail-niveau mogelijk in gezichten en met nieuwe animatie platformen zijn er ook meer levensechte bewegingen merkbaar in het spel. Uniformen zullen realistisch wapperen in de wind en vuil worden naar mate de wedstrijd vordert. En het veld zal ook realistischer veranderen, zoals met voetafdrukken en glijende tackles die hun stempel drukken op het gras. In regenachtig matches zul je opspattend water zien met passes en slidings. 

  

FIFA 15 brengt de emotionele ups en downs van een voetbalwedstrijd. 

 

Voor een game-reeks die algemeen beschouwd wordt als de topklasse van sport video gaming, waar kun je dan nog indruk maken met grote structurele verbeteringen of gereviseerde spelonderdelen? FIFA 15’s pre-E3 demonstraties lieten eigenlijk vooral een showcase van functies zien zoals de wapperende cornervlag, of de achterkant van het doel wat loskomt van de grond als er een stevig schot zijn weg het doel in vindt. 

Producer Aaron McHardy, die heeft gewerkt aan de serie sinds FIFA 08, zegt dat het enige wat aan verbeteringen overblijft deze laatste perfecties zijn. Omdat de kern onderdelen al zo goed gedaan zijn, is alles wat overblijft zijn verfijningen, of curiosa als je het zo noemen wilt. FIFA 15 zal er niet veel anders uitzien zo op het eerste gezicht, maar dat is ook niet het doel.

Het zou vooral anders aan moeten voelen. Na verfijning van animaties en het gedrag en de acties van de spelers in dit prachtige spel, zal FIFA 15 nu proberen om hun emoties realistisch weer te geven, elk van de 22 spelers op het veld zal een dynamische houding meekrijgen die zowel de context en de sfeer van de wedstrijd natuurgetrouw weergeeft. Dit noemen ze emotionele intelligentie, en het is bedoeld om de upgrades FIFA 14 aan emotie en reactie verder uit te bouwen.

Met emotionele intelligentie, zullen de spelers op het veld een houding ontwikkelen als een soort acteren van de digitale versie van de echte speler. Zo kan een speler bijvoorbeeld gefrustreerd raken of zelfs boos worden aan de hand van wat er zich afspeelt maar ook hoe later het in het spel gebeurt. Het wordt een soort toneelstuk met echte emoties waarin je wordt meegenomen in het heetst van de strijd. Een goed voorbeeld is wanneer in het spel een schot wordt gemist door een speler. Een goede kans die rakelings over het doel gaat is niet erg, het is nog vroeg in de wedstrijd en de teamgenoten staan klaar met zichtbare aanmoediging. Als dezelfde speler al twee mogelijkheden heeft verpest en hij mist ook nog een derde, dan zal hun reactie duidelijk ergernis uitstralen. 

Emotionele intelligentie is niet de enige upgrade die we in FIFA 15 zullen zien. Meer geavanceerde team tactieken worden ook aan ons beloofd. Zo zal het gedrag van een team dat verdedigend “sleept” een totaal andere tactiek laten zien ten opzichte van een team wat vooruit stuwt. En ook gedurende de wedstrijd. Een team dat een equalizer nodig heeft zal beginnen met bombardementen aan aanval en vooral in de helft van het veld van de tegenstander bewegen.

Nieuwe bal fysica die vorig jaar werd geïntroduceerd zal worden aangevuld met nog realistischer momentum (snelheidsopbouw), maar als FIFA 14 en FIFA 15 naast elkaar worden vergeleken, is het verschil op die vlakken best behoorlijk. In de vorige games werd een bal doorgegeven aan een teamgenoot direct stilgelegd en verloor al zijn momentum zodra het contact met de speler ontstond. Een pass die met een sprong of verhoogd been werd opgevangen zou bijvoorbeeld direct op de grond vallen. Met FIFA 15 blijft de dynamiek van de bal en de pass behouden, waardoor de voetbal beleving ineens een stuk realistischer wordt!

gamesgratisthuis.nl
Register New Account
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare