Oculus Rift – Virtual Reality Shooter

Oculus Rift Virtual Reality Bril, het nieuwe gamen in een Cover Based First Person VR Shooter Game.

29 jul. 2013 11:14 / Gewijzigd 29 jul. 2010 11:20

   

Oculus
Rift developer Teddy0K, heeft een first-person coverbased shooter ontwikkeld waarbij hij gebruik maakt van de nieuwe technieken van de Oculus Rift virtual reality headset en de Razer Hydra motion controller.

De Game is bedoeld als demo en in bovevnstaande video presenteert hij hoe het werkt. Er is een Hydra wand bevestigd aan de borst van de gamer terwijl de Hydra joystick wordt gebruikt als wapen en om vrij rond te kunnen bewegen. De motion gecontroleerde uitrusting helpt spelers om in-game acties uit te voeren zoals achter stenen te duiken om dekking te zoeken en zo vijandelijk vuur te ontwijken, blind vuursalvo’s afvuren vanachter kratten of bijvoorbeeld vijanden af te leiden. De setup is gemaakt met behulp van een bijgewerkte versie van Teddy’s eigen HydraDeck demo.

Het tracken van je positie voegt een heel erg veel toe aan de ervaring en de realiteit van je begeven in een virtuele wereld,” schreef Teddy op het forum. Wees voorzichtig bij het spelen van deze demo, veel mensen proberen om ook te leunen tegen de virtuele kratten of proberen zich te ondersteunen wanneer ze proberen er op te gaan staan maar in de echte wereld is er natuurlijk niets aanwezig!

Wie geïnteresseerd is wordt uitgenodigd om de demo te downloaden om met de Oculus Rift te gaan spelen of kan zijn eigen demo’s maken.

gamesgratisthuis.nl
Register New Account
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare