Top 10 games voor mensen in een relatie

De top 10 games die je kunt spelen met je partner.

Vind je dit leuk? Deel dit artikel met je sociale netwerk en ontvang jouw coupon voor korting op al onze games:
    

Het komt niet vaak voor maar mocht je zo gelukkig zijn dat je wederhelft óók van gamen houdt, hebben we hier een top 10 topgames samengesteld om je uren samen bezig te houden.

We hebben bewust gekozen om van de verschillende consoles wat uit te kiezen, de Wii ligt natuurlijk het meest voor de hand maar niet iedereen heeft er eentje en misschien wil jij juist ook wel eens een andere richting op.

De top 10 van onder naar boven:

10. Guitar Hero (PS3/ Wii/ Xbox 360)Guitar Hero - leuk om samen te gamen

Misschien niet zo’n logische keuze, maar de Guitar Hero games zorgen er nu al jaren voor dat niet-gamers zich ook aan console spelletjes wagen. Het kan dus een hele mooie stap zijn om die non-game brug over te stappen. En vergeet niet dat de cliche-vraag: “houd jij ook van muziek?” je hier misschien wel eens kan helpen. Er zijn ondertussen zo veel games van dat er voor iedereen wel leuke tracks bijzitten.

9. Lego games (PS3/ Wii/ Xbox 360)Lego Harry Potter - leuk om samen te gamen

De lego games die beschikbaar zijn voor de spelcomputers doen het altijd goed bij jong en oud…….én bij jongen en meisje. Ze zijn grappig, ze gaan over films die je kent of geven je ook weer materiaal voor een filmavondje en iedereen vond vroeger lego wel leuk om mee te spelen. En nog het belangrijkste, ze kunnen ook met z’n 2’en tegelijk. Niet zo’n halfbakken multiplayer waarbij je allebei een klein deel van het scherm hebt en eigenlijk niets ziet maar gewoon lekker samen op het grote scherm.

8. Hasbro Family Game Night (PS3/ Wii/ Xbox 360)Extra controller voor PS3

Eigenlijk een vervanging van het ouderwetse bordspel avondje, maar het kan je zeker uren vermaken. Met meer spelers kun je beter kiezen voor de kartonnen variant, maar met zijn 2’en is het supervermakelijk. Ondertussen zijn er ook al 3 delen dus je kunt je geluk niet op!

7. Mario Kart (Wii)Extra stuurtje

Natuurlijk kan Mario Kart niet ontbreken. Zowieso zijn Mario games altijd een goede keuze zoals je in de lijst zult zien maar om even lekker een stukje te scheuren met de kart is natuurlijk nooit weg. En met de stuurtjes lijkt het eigenlijk niet echt op gamen maar gewoon lekker gek doen, toevallig voor de TV met de Wii aan. Moet je alleen nog even een 2e stuurtje kopen want ze worden altijd maar met eentje bijgeleverd. Maar dat is het zeker waard.

6. House of the Dead Overkill (Wii, PS3)House of the Dead Overkill

Ook hierbij is het extra leuk omdat je iets in je handen hebt wat niet de platte controller is. Je richt eens echt op het beeldscherm en dat geeft gewoon een leuke extra dimensie aan het gamen. En aangezien het vrijwel onmogelijk wordt in je eentje om alle vijanden af te knallen heb je elkaar wel echt nodig. Ok, het wordt misschien wel lastig om je partner aan een zombiegame te krijgen. Maar stel je voor dat het lukt!

5. Fable 2/3 (Xbox 360)Fable 2 en 3 - leuk om samen te gamen

Wel alleen voor de Xbox 360 maar de Fable games zijn een prachtige manier om je partner in de Role-Playing-Games te krijgen. Je kunt samen de landschappen doortrekken en je hebt net als bij de lego games geen last van split-screen. Als jij al wat meer ervaring hebt met dit soort games kun je je partner gemakkelijk op sleeptouw nemen. En er zitten ook nog genoeg andere leuke elementen in zoals huisje-boompje-beestje bouwen als je het vechten even zat bent. Eigenlijk een soort Sims ook dus.

4. Lord of the Rings: War in the North (Xbox 360/ PS3)war in the north - om samen te spelen

War in the North is juist een game waarbij de split-screen wel goed werkt. Het beeld is duidelijk genoeg om alles nog te kunnen volgen en je kunt ieder lekker je eigen gang gaan. Je hoeft je bij deze game ook niet druk te maken om ruzie omdat de ander alle goedies voor je neus wegpakt. De goodies liggen er namelijk voor beide nog, als jij ze pakt liggen ze in het beeld van de 2e speler nog gewoon rustig op hem/haar te wachten. Dat hebben wij nog nooit gezien in een game. Even wennen maar kwam eigenlijk wel als een leuke verassing.

3. Fruit Ninja (Xbox 360)Fruit Ninja

Met zijn 2’en tegelijk eigenlijk niet zo heel leuk maar het is wel super grappig om de ander wild in het rond te zien zwaaien. Bij Fruit Ninja is het de bedoeling om zoveel mogelijk fruit in stukken te hakken met behulp van je eigen ledematen. Je hebt wel de Xbox 360 Kinect nodig.

2. Mirror’s Edge (PS3/ Xbox 360)Mirror's Edge - moeilijk maar samen lukt het

We wilden deze toch een hoge positie geven in de lijst. Hij kan niet met zijn 2’en tegelijk gespeeld worden dus dan wordt het om-en-om, maar als je elkaar ook wat speeltijd gunt kan dit een prachtgame zijn om samen te doorkruisen. Het is namelijk geen Shooter of vechtgame maar geeft je toch een betje dat gevoel. Mensen die van platform houden kunnen zo goed uit de voeten maar ook diegene die van Shooters houdt zal geboeid blijven. Je moet namelijk op je sneakers overal overheen “free-runnen” in plaats van je met een gun in je hand te verplaatsen. En hij is echt pittig dus als je er soms niet uitkomt is het handig om de ander het even te laten proberen. Je moet wel echt beide ervaren gamers zijn om deze uitdaging aan te gaan.

1. The Shoot (PS3)

Onze nummer 1 om samen te spelen met je partner is toch echt The Shoot. Alleen voor de Playstation Move maar oh zo leuk. De gameplay is goed uitgedacht, het concept van cardboard cut-outs in plaats van echte vijanden en het handig gebruik maken van trophy’s die je eigenlijk wilt behalen maakt dat wij uren en uren speelplezier hebben beleefd samen. Echt een aanrader.
the shoot move gun

gamesgratisthuis.nl
Register New Account
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare