Waarom is de Xbox One zo goedkoop ten opzichte van de PS4?

  • Geplaatst op
  • Door Joost
  • Geplaatst in Onderzoek
  • 0
Waarom is de Xbox One zo goedkoop ten opzichte van de PS4?

Waarom is de Xbox One zo goedkoop ten opzichte van de PS4? We hebben een aantal punten voor je opgesomd om een vergelijking te maken.

Ondertussen zijn beide consoles al weer een tijdje op de markt. Waar de PS4 met een vliegende sprint uit de startblokken kwam heeft nu de Xbox One alweer wat terrein gewonnen. Nog steeds zijn er meer PS4 systemen verkocht dan van de Xbox One, maar steeds meer gamers kiezen nu ook voor de laatste. En een van de grote redenen is ook de prijs.

De Xbox One is nu goedkoper dan de PS4. Wat zijn de achterliggende oorzaken hier voor? Heeft het puur te maken met de kracht van de console, of maakt de keuze voor een van de twee op dat gebied eigenlijk niet uit?

Nu ze beide al een tijd uitzijn zie je ook dat ze beide nog steeds volop in ontwikkeling zijn. Er komen nieuwe, meer compactere modellen op de markt. Dat was iets waar de Xbox One achterliep met zijn logge en grote vormgeving. Maar inmiddels is ook die brug wellicht al voorbij gegaan. Ook zijn er ondertussen tal van console-specific goedkope games uitgekomen waardoor je wellicht eerder neigt naar de een dan de ander. De franchises die ook al op de eerdere generatie alleen voor één van de twee beschikbar waren zijn dat in de meeste gevallen nog steeds. En ook dat kan je keuze beïnvloeden.

Verder moet je ook echt wel kijken naar de features. De Xbox One heeft wat meer ondersteuning in de console zelf en een wat robuustere controller, maar de mogelijkheid voor de Playstation VR katapulteert de PS4 toch wel weer naar de top. Marketing en merknaam sterk gehouden, misschien is dat ook wel deels waar je voor betaalt bij de PS4, maar het is de extra euro's wellicht wel direct waard.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
  • De klantenservice helpt: 088-1850133
  • Gratis verzending
  • Voor 23u besteld, morgen thuis

gamesgratisthuis.nl - Dé online gamewinkel

De snelste manier om je games en accessoires thuis te krijgen, want op een werkdag voor 23u besteld is morgen al bij jou thuis.

Adres gamesgratisthuis.nl Mandenmaker 19 3648 LA
Contact 088-1850133 sales@gamesgratisthuis.nl Werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur

We laten je graag zien hoe wij werken: