Whore of the Orient – een schandaal?

Is Whore of the Orient, de nieuwe game van L.A. Noire makers nu al een schandaal? Lees over team bondi onder vuur en bekijk de gelekte Gameplay Video.

De titel van openwereld misdaaddrama van LA Noire bedenker Brendan McNamara en Australisch productiebedrijf Kennedy Miller Mitchell, Whore of the Orient, is onder vuur genomen door een prominent lid van de Australisch-Chinese gemeenschap, zegt de Sydney Morning Herald.

Volgens deze Australische publicatie stelt JiehYung Lo: Het Owoord is zeer vergelijkbaar met het Nwoord voor de AfroAmerikaanse gemeenschappen” en dat het spel eenpoging is de Chinese cultuur, geschiedenis en tradities te schande te maken.

Afgelopen augustus werd deze titel voor Windows PC en de Xbox One en Playstation 4 aangekondigd. Whore of the Orient speelt zich af in Shanghai. Het is 1936 en China begon te moderniseren vanwege de westerse invloed. In het spel worstelt de internationale politie om de vrede te bewaren als de Kuomintang politieke partij de imperialistische veranderingen begint terug te draaien.

De meest schokkende onthulling is dat Team Bondi $ 200.000 ontving van Screen New South Wales om het project te ontwikkelen,” zei Lo. Volgens de Sydney Morning Herald, is Lo van plan om een klacht bij de Commissie voor de Mensenrechten in te dienen op grond van rascisme. Australische instellingen moeten worden aangemoedigd om projecten en initiatieven die het wederzijdse begrip in AustralischeChinese verhoudingen cultiveren te financieren. We moeten meer vertrouwen en cultureel begrip opbouwen in plaats van verdeeldheid en negativiteit te bevorderen.”

“Het pijnpunt ligt meer bij het woord ‘Orient’ dan bij ‘Whore,’ zegt Lo tegenover de Australische krant Sydney Morning Herald. “Het O-woord toont in die zin gelijkenissen met het N-woord in Amerika. Het is een 19e-eeuws begrip dat vooral pijnlijk is voor Chinese ouderen. Het was een donkere tijd in China, en men wil daar niet aan terugdenken.”

In 2011 noemde schrijver Brendan McNamara Whore of the Orient ‘het beste onvertelde verhaal van de twintigste eeuw.’ Verder is er nog bar weinig over de titel bekend. De ontwikkeling ervan wordt gesteund door het Australische filmfonds, zoals hierboven vermeld, iets wat Lo ook in het verkeerde keelgat schiet.

Jieh-Yung Lo wil dat de ontwikkeling van de game wordt gestaakt. Wegens privacyredenen is niet duidelijk of Lo al daadwerkelijke stappen heeft ondernomen of er alleen nog over heeft gesproken.

Team Bondi zou niet lang overleven na de lancering van LA Noire, beschuldigingen van slechte arbeidsomstandigheden en slecht geldbeheer deden de ronde, maar studio-hoofd Brendan McNamara heeft toch elders een thuis gevonden voor de studio en begon al snel te werken aan zijn followup project, Whore of the Orient. De investering van het Australische filmfonds was dus zeer welkom.

Afgezien van dit stukje gameplay, is weinig bekend over Whore of the Orient. Het speelt zich af in 1936 Shanghai, en het lijkt alsof je weer een agent speelt, maar er is geen enkele aanwijzing over de vraag of de uitvoerig motioncaptured interrogations die een de kern in LA Noire vormden ook in dit deel een grote rol zullen spelen. Er is nog geen release datum, en het enige wat we weten over platformen is dat het zou moeten worden uitgebracht voor de PC en de volgende generatie consoles.

 

Bekijk hier ook de inmiddels gelekte Gameplay Video:

gamesgratisthuis.nl
Register New Account
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare