Kinderspellen voor spelcomputers – welke zijn geschikt?

Top aanbieders van kinderspellen voor elke console of PC:

Miljoenen artikelen

 

 

De beste videogames om met kinderen te spelen

Als je zelf games speelt, kan het spelen van videogames met kinderen een van de grootste geneugten van het ouderschap zijn (of tante, oom of peetouder). Het kan ook een totale mismatch worden.

Proberen om een ​​coöpmatch te spelen met een klein kind is vaak een ondraaglijke oefening. Je zou je kunnen voorstellen hoeveel plezier je kunt hebben aan het samen spelen van New Super Mario Bros, maar wat je eigenlijk krijgt is een vierjarig huilend kind wanneer iemand anders Yoshi berijdt. En dat is als ze al een controller daadwerkelijk kunnen gebruiken.

Ongemakkelijk ontwikkelen kinderen ook hun eigen smaak als ze door de school gaan, wat betekent dat ze niet alleen met je zullen gaan zitten om te spelen. Wat voor familie vriendelijk spel je dan ook zorgvuldig hebt uitgekozen. Ik heb bijvoorbeeld een kind in mijn leven dat sinds de leeftijd van ongeveer vijf jaar op onverklaarbare wijze resistent is tegen Nintendo, waardoor ik ongeveer 80% van de dingen uitsluit die ik graag samen zou spelen.

De zevenjarige van een vriend zal categorisch niets spelen dat geen Spider-Man bevat, wat ook hún opties redelijk beperkt.

Desalniettemin is het absoluut de moeite waard om iets te vinden dat je samen kunt spelen, naast wat kinderen zelf willen spelen. Je hebt alleen tot je kind 11 of 12 is voordat ze niets meer met je willen doen en eindeloos blijven zeuren om Call of Duty met hun vrienden te kunnen gaan spelen, dus waarom niet profiteren nu het nog kan?

 

Welke beslissingen neem je

Elke ouder/ verzorger neemt zijn eigen beslissingen als het gaat om de leeftijdgeschiktheid van verschillende spellen. Ik heb deze aanbevelingen hieronder zo algemeen mogelijk gehouden en ze in brede zin ingedeeld naar leeftijd en categorie. Niet alle zijn multiplayer. Sommige zijn games voor één speler die geschikt zijn voor het doorgeven van de controller, zodat jij af en toe de moeilijkere stukken misschien over kunt nemen.

Ik heb voorrang gegeven aan spellen waarvoor geen duur speelgoed en add-ons hoeven te worden gekocht.

Een opmerking over de schermtijd: hoewel de aanbeveling van de AAP nog steeds is om de schermtijd te beperken (tot een uur per dag voor kinderen van twee tot vijf jaar), hebben veel onderzoeken aangetoond dat niet de hoeveelheid schermtijd zo belangrijk is als meer de aard ervan: wanneer ouders naast hun kinderen zitten terwijl zij met digitale media omgaan, zijn er veel positieve resultaten.

Ok, daar gaan we…

 

Kleine kinderen (3+)

Kinderen van deze leeftijd zijn vaak niet in staat om zelf zo goed te spelen. Je bent op zoek naar games waarvan ze eerst graag genieten en die ervoor zorgen dat ze zelfvertrouwen krijgen terwijl ze zichzelf ontwikkelen.

Grow Home

Een mooie game over kleine rode robots die ruimtestruiken proberen te laten groeien. Klimmen en groeien zijn om een ​​of andere reden fascinerend voor kleine kinderen. Er is geen gevaar in Grow Home, dus als kinderen de controller zelf oppakken, zal er niets engs gebeuren.

Soortgelijke aanbevelingen: A Boy and his Blob, Tearaway Unfolded, Grow Up, Super Lucky’s Tale

 

Super Mario Odyssey

Ik had nooit gedacht dat ik de overgrootheid van cartoony 3D-platformers in de vroege jaren 2000 zou missen tot ik kinderen had. Er zijn verrassend weinig goede die in de buurt komen. Mario Odyssey is echter overweldigend goed. Heel kleine kinderen zullen het leuk vinden om gewoon in cirkels rond te rennen en te kijken hoe je de manen verzamelt. Naarmate ze groeien en zich meer op hun gemak voelen bij een controller, zullen ze meer en meer uit zichzelf spelen en de assist-modus maakt het gemakkelijker voor hen om dit te doen. (Nintendo Switch)

(bekijk online klant-beoordelingen)

Soortgelijke aanbevelingen: Kirby’s Epic Yarn, Yoshi’s Woolly World

 

Farm, Train en Transport Sims

Wie kent er geen klein kind dat geobsedeerd is door treinen, tractoren of bussen? Sim-spellen zijn geweldig om met deze kinderen te spelen. Steam heeft sim-games voor de trein en de boerderij met verschillende niveaus van realisme en complexiteit; je zou kunnen vinden dat je kind de superrealistisch ogende opties (Trainz) verkiest boven de meer speelgoedachtige (Tracks: The Train Set Game). Probeer er een te kiezen die je spel of maatwerk niet te veel beperkt met geld / progressiesystemen. (Afhankelijk van het spel, maar de meeste sims zijn op pc)

Soortgelijke aanbevelingen: Farming Simulator, Train Valley, Euro Truck Simulator, Stardew Valley

 

Mario Kart 8 Deluxe

Kinderen kunnen racegames op elke leeftijd echt oppikken, maar Mario Kart is de vader van allemaal. Het is kleurrijk, super leuk, gemakkelijk te spelen op de lagere moeilijkheidsgraden en plezier in multiplayer zodra kinderen het competitieve spel aankunnen. Ook een uitstekende manier om je kinderen subtiel aan te moedigen tot een liefde voor Nintendo. (Nintendo Switch)

(bekijk online klant-beoordelingen)

 

Middelgrote kinderen (7+)

Coöperatieve en competitieve games worden op deze leeftijd praktischer, en dit is vaak wanneer een liefde voor videogames echt tot bloei kan komen. Afhankelijk van hoeveel je kind games speelt en hoe goed ze zijn, wil je dingen die ze samen met jou kunnen spelen.

Minecraft

De ultieme game voor kinderen en volwassenen om samen te spelen, Minecraft groeit samen met de mensen die het spelen. Met een kind van vijf jaar kun je samen dingen maken of met TNT spelen in de creatieve modus. Met een zevenjarige vecht je mogelijk met zombies en duik je samen in mijnen om te overleven. Minecraft is door de jaren heen enorm in complexiteit gegroeid, maar je kunt het spelen op elk gewenst niveau. Zodra ze ongeveer acht zijn, zal je kind er zeker veel meer over weten dan jij. (Pc, Xbox, PS4, mobiel, Nintendo Switch)

(bekijk online klant-beoordelingen)

Soortgelijke aanbevelingen: Mario Maker, Dragon Quest Builders, Terraria, Steamworld Dig

Rocket League

Voetbal met raket-aangedreven auto’s zal iedereen aanspreken. Rocket League is een geweldige game voor kinderen om te spelen met hun vrienden en ouders – of tegen hen. Gemakkelijk op te pikken maar moeilijk te beheersen, het is leuk, ongeacht je vaardigheidsniveau. Kinderen die niet goed kunnen omgaan met verliezen, kunnen er moeite mee hebben. (Pc, PS4, Xbox, Nintendo Switch)

(bekijk online klant-beoordelingen)

Pokémon

Als je kind op dezelfde leeftijd toevallig van hetzelfde spel geniet als jij, is het spelen van grote avonturen zoals Pokémon een van de leukste dingen die je samen kunt doen. Als je zelf niet van Pokémon houdt, kies dan een avonturenspel voor één speler dat je als ouder kunt in- en uitstappen door samen te spelen wanneer je kunt. (Verschillende Nintendo-platforms, meest recent op 2DS en 3DS)

(bekijk online klant-beoordelingen)

Soortgelijke aanbevelingen: The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Ni no Kuni

De LEGO-spellen

Waar je ook van houdt – Ninjago, Harry Potter, Star Wars, Marvel – daar is waarschijnlijk een LEGO-game over. De LEGO-avonturen hebben goede coöpmodi, hoewel het soms een uitdaging kan zijn om een ​​kind zover te krijgen dat hij zich concentreert op wat je zou moeten doen om vooruit te komen in plaats van gewoon dingen op te slokken. In coöp kun je over het algemeen een minder ervaren speler begeleiden, en de latere LEGO-spellen zijn net zo leuk om te spelen als ze grappig zijn. Houd er rekening mee dat LEGO Dimensions, hoewel geweldig, erg duur kan worden. (PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch)

(bekijk alle varianten)

Soortgelijke aanbevelingen: Ratchet and Clank, Rayman Legends, Super Mario 3D World, Portal 2

 

Grote kinderen (10+)

Voor jonge tienerjongens en meisjes is de grootste uitdaging vaak het vinden van iets minder oude versies van de 18+ games die ze vragen om te spelen. Ze maken zich ook veel meer zorgen over wat hun vrienden spelen dan wat je denkt dat geschikt of leuk is, dus het is moeilijker om samen te spelen, maar niet onmogelijk.

Fortnite

Strategischer en minder gewelddadig dan de Battlegrounds van PlayerUnknown, is Fortnite een goede keuze voor tween-spelers. Het helpt dat het zo populair is, omdat hun vrienden het waarschijnlijk ook zullen spelen. (Pc, PS4, Xbox)

(vergelijk hem hier)

Soortgelijke aanbevelingen: Destiny, de Halo-games (allemaal beoordeeld als Teen, maar je schiet robots en buitenaardse wezens in plaats van mensen)

FIFA

Sport is een van de weinige passies die ouders en tieners vaak delen. Met elk goed sportspel kun je meedoen met het plezier, zelfs als je door je 11-jarige voortdurend wordt afgemat bij de FIFA. (PC, PS4, Xbox; FIFA 18 staat op Nintendo Switch)

(op verschillende consoles verkrijgbaar)

Soortgelijke aanbevelingen: NBA 2K, Madden, of wat voor andere sport ze ook leuk vinden

Roblox

Roblox is een iets meer volwassen versie van Minecraft, hoewel het niet zo gepolijst is. Met Roblox kunnen kinderen hun eigen spellen met vrienden maken en spelen of de uitvindingen van andere mensen spelen. Ouders moeten zich er echter van bewust zijn dat ongepaste inhoud vaak door het moderatienet glijdt. Samen spelen is een manier om toezicht te houden op wat (en met wie) je kind betrokken is. (Pc, Xbox, mobiel)

Overwatch

Lange tijd was er een enorme kloof in de markt als het ging om shooters die geschikt zijn voor oudere kinderen en jonge tieners. Veel 12-jarigen zijn, deprimerend, gewoon toch Call of Duty aan het spelen. Maar nu zijn er competitieve games die net zo goed en aanzienlijk minder gewelddadig zijn, voor ouders die het niet prettig vinden om oudere kinderen militaire shooters te laten spelen. (Pc, PS4, Xbox)

(bekijk online klant-beoordelingen)

Soortgelijke aanbevelingen: Star Wars Battlefront II (pas op voor de microtransacties), Warframe

 

De goede aspecten van videogames

Goede videogames bieden veel voordelen voor kinderen en tieners.

Ze kunnen:

  • zorgen voor een leuke en sociale vorm van entertainment
  • stimuleer teamwerk en samenwerking wanneer met anderen wordt gespeeld
  • ervoor zorgen dat kinderen zich op hun gemak voelen met technologie – vooral belangrijk voor meisjes, die niet zoveel technologie gebruiken als jongens
  • het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde van kinderen vergroten tijdens het beheersen van games
  • bieden punten van gemeenschappelijk belang en mogelijkheden voor socialisatie
  • vaardigheden ontwikkelen op het gebied van lezen, rekenen, technologie en probleemoplossing
  • aanmoedigen van deelname aan gerelateerde offline activiteiten, zoals lezen of sporten
  • aanmoedigen van burgerparticipatie
  • verbeteren van de coördinatie van hand-oog en fijne motoriek

Videogames kunnen ook belangrijke vaardigheden aanleren of ernstige problemen aanpakken, organisaties zoals Games For Change promoten het gebruik van games voor educatie en sociale actie, en betrekken jongeren vaak bij het maken van games die ze kunnen gebruiken om zich uit te drukken over belangrijke kwesties en actuele evenementen.

Sommige medische professionals, zoals dokter Kourosh Dini, zijn ook van mening dat

“voor leeftijd geschikte videogames voor meerdere spelers kinderen kunnen leren hoe anderen denken, een belangrijk aspect van empathie. Spellen kunnen een kind ook helpen om zich comfortabeler te voelen met nieuwe en steeds vooruitstrevende technologie”

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat videogames een positief of negatief effect kunnen hebben op hoe spelers zich gedragen, afhankelijk van de inhoud. Pro-sociale games kunnen empathie, samenwerking, hulp en emotioneel bewustzijn vergroten, terwijl gewelddadige games deze eigenschappen kunnen verminderen.

 

Zoek & vergelijk

Vind en vergelijk jouw game of console

Doorzoek de beste game-deals bij meerdere aanbieders

Bekijk alle PS4 games

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Madden NFL 25
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Snakebyte Charging Dock (Black)
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Venom Dual Charging Stand & Battery Packs (White)
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Venom Rechargeable Battery Pack (White)
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Resident Evil Origins Collection
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Rise of the Tomb Raider 20 Year Celebration
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
4Gamers Vertical Stand & USB Hub (white)
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Air Conflicts Double Pack (Vietnam + Pacific Carriers)
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
BlazBlue Central Fiction
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Darksiders Warmastered Edition
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Steins.Gate 0
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Pro Evolution Soccer 2017

Leuke PS4 spellen voor kinderen

“Altijd GRATIS verzenden van onze artikelen heeft resultaat. Hier zijn de PS4 spellen stats:”

2.100

Playstation 4 games verstuurd

1.600

Nieuwe game eigenaren

600

Cadeau’s gegeven

Het kan soms wel een hele klus zijn. Wat is nou een geschikte game voor mijn kind? In een spelcomputer die hoofdzakelijk voor ouderen kinderen en jong volwassenen is gemaakt is het soms lastig te bepalen. Daarom hebben wij de lijst met PS4 kinderspellen voor jou gemaakt.

Wij hebben hier alle spelletjes voor kinderen verzameld die leuk zijn om op de playstation 4 te spelen en te geven.

Voor de kids: PS4 spellen voor kinderen

 

Ben jij op zoek naar een leuk cadeau? Of een spelletje om je kinderen mee te vermaken tijdens de vakantie? Laat ze duiken in wondere werelden en leuke puzzels en actie. Zo kunnen ze uren achtereen zoet spelen terwijl jij niet ongerust hoeft te zijn dat ze content te zien krijgen die niet voor hen bedoeld is. Leerzame spelletjes, uitdagende spelletjes. De Playstation 4 heeft een hele verzameling klaar voor ze om in te duiken. Van grappige beestjes om mee rond te wandelen tot puzzels en verhalen over leuke poppetjes. Dompel ze onder in een wereld vol fantasie en leer ze om te gaan met hand-oog coördinatie. Een steeds belangrijker wordende kwaliteit die ze later in het leven nog veel zal gaan helpen.

Misschien denk je bij deze echte game console niet direct aan games voor de kids. Maar misschien heb je er voor jezelf al eentje gekocht en wil je toch ook iets voor je kinderen te spelen hebben. Je wist het wellicht nog niet maar er zijn echt een hele hoop games waar je uit kunt kiezen die ook prima geschikt zijn voor de jongste onder ons. Helemaal afgestemd op hun leeftijd en niet te geweldadig, soms zelfs educatief.

Playstation 4 heeft ook veel PS4 spellen voor kinderen

De meeste zullen het niet direct denken maar de PS4 heeft ook genoeg te bieden voor kinderen. Met het Little Big Planet genre en de vele games voor Move en puzzels is er genoeg keuze. Wij hebben ze allemaal voor je bijelkaar gezet en verzameld in deze categorie zodat jij als ouder een bewuste keuze kunt maken voor een verantwoorde en leuke game. We vullen de lijst telkens weer aan met nog meer artikelen dus kom gerust nog af en toe terug voor leuke PS4 spellen kinderen.

Je wilt er niet altijd bijblijven, maar je wilt wel zeker weten dat je kids veilig kunnen gamen, ook op een console als de Playstation 4. Met de games uit deze categorie weet je zeker dat ze speelplezier kunnen beleven, maar op een verantwoorde en veilige manier. En je kunt ook nog eens besparen want we hebben ze lekker goedkoop voor je.

gamesgratisthuis.nl
Register New Account
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare