Black ops 3 revelations easter egg steps

In de laatste zombie map van Treyarch voor Black Ops 3 zijn er veel geheimen die je moet onthullen. We helpen je stap voor stap.

 

Ondertussen weet je uit de vorige verhalen en easter eggs van black ops 3 dat je groep veilig naar het huis moeten zijn geleid, althans hun zielen. Hier zouden ze eindelijk kunnen rusten. Maar helaas, je hebt nog een laatste uitdaging te gaan in de revelations.

In deze map zijn er twee trophy’s die je kunt behalen door het oplossen van de easter eggs: “For the good of all” en “A better tomorrow”. Dit zijn trophy’s die als geheim in de lijst staan en zijn beide moeilijk te behalen en veel punten waard.

Deze easter egg kun je als single-player volbrengen dus je hoeft niet per se online multiplayer te spelen, en de wormholes van de vorige easter eggs zijn niet per se nodig maar alleen wanneer je die ook hebt volbracht kun je de super easter egg vrijspelen.

Stap 1 – Zet de Corruption Engines uit

Portal/Temple area

De eerste zit gelijk dichtbij je Spawn point. Meteen aan de voorkant van de tempel. Je kunt het gemakkelijk herkennen aan de ronde vorm van de locatie die aan elke kant is omcircelt door grote spitse rotsen. In het midden staat een soort altaar. Je kunt het niet missen. De grote machine is verbonden met de kleinere 4 pilaren en zodra je hem omzet zul je verrast worden door een kleine zombie menigte. Bereid je voor op deze aanval want je zult ze ongeveer een halve minuut af moeten weren. Daarna gaat de deur naar de tempel open en kun je verder.

Op de kaart kun je de corruption engines zien die je al hebt gehad. Je moet er op deze manier 4 omzetten, met elke keer een kleine zombie horde om het hoofd te bieden.

Stap 2 – Verzamel de Summoning Altar Pieces

Summoning Altar Pieces

Nu zul je de verschillende altar pieces moeten verzamelen en hier wordt het wel leuk. Elk onderdeel brengt je naar een van de oude zombie maps en je zult er drie moeten verzamelen.

De Skull

 1. Locatie 1 – beneden in Verruckt, op de boekenkast naast de Speed Cola.
 2. Locatie 2 – boven, op de rolstoel direct bij de trap die naar de Corruption Engine leidt.
 3. Locatie 3 – boven, op de rolstoel die net voor het portaal staat.

De paarse edelsteen

 1. Locatie 1 – beneden in de Shangri-La tempel. Zoek ernaar achter bij de muur bij de primis beelden.
 2. Locatie 2 – naast de piramide in Der Eisendrache.
 3. Locatie 3 – op een tafel in de kleine buitenruimte, net voor het portaal in Kino.

Het wiel met flag

 1. Locatie 1 – Mob of the Dead, Cafeteria kamer aan de muur.
 2. Locatie 2 – Bij het Summoning Altar in Origins, tegenover de generator op de berg.
 3. Locatie 3 – Origins, bovenaan de uitgegraven plek.

Stap 3 – Bouw het Summoning Altar

Summoning Altar

Nu je alle onderdelen hebt verzameld kun je het summoning altar gaan bouwen. Er zijn er verschillende in de map die eruit zien als stenen ronde plateaus. Nu je alle benodigde artikelen hebt kun je de altaren aanklikken en beginnen met bouwen. Het voordeel is dat je daarmee de Keeper Protector kunt oproepen die achter je aan loopt en je bescherming biedt en ook automatische respawn.

Dit zijn de locaties van de altaren:

 1. Locatie 1 – Verruckt boven de trap.
 2. Locatie 2 – Shangri-La, lower level beneden. in de temple room with the large primis statues.
 3. Locatie 3 – Origins, opposite the generator (where Speed Cola used to be)
 4. Locatie 4 – Kino, on the stage behind teleporter

 

Stap 4 – Ga door de Apothicon Creatures Mond

Apothicon Creatures Mouth

Hier wordt het echt interessant. Ben je al eens in een groot lelijk onderwereld beest zijn mond gelopen? Nou, eens moet de eerste keer zijn. Je moet hiervoor naar Nacht der Untoten. Ga naar boven en zoek het computer paneel met de groene lichten erop. Wacht tot het grote beest naar de electrische val loopt en gebruik dan het paneel om deze te activeren. Als het lukt zal het beest vallen en kun je door zijn open mond gaan.

Hier ben je nog niet klaar. Je zult door zijn buik lopen. Doe dit tot je bij de gele bol aankomt. Deze kun je open schieten voor het extra wapen “pack-a-punch”. Deze zul je nodig hebben.

Stap 5 – Upgrade de Apothicon Servant

De pack a punch kun je vullen met de vliegende orbs zoals in bovenstaand video is te zien. Wanneer je ze alle vijf hebt verzameld zal het wapen er iets anders uit gaan zien met blauwe steentjes. Voeg nu de Apothicon Servant toe voor de geupgrade versie van het wapen.

Stap 6 – Schiet de graven kapot

Met één schot per steen moet je ze in de juiste volgorde kapot schieten:

 1. Linkerzijde – Rechterzijde
 2. Rechts – Links
 3. Linkerzijde – Links
 4. Rechterzijde – Rechts

Ze zullen nu rood worden zodat je weet dat je het goed hebt uitgevoerd.

Stap 7 – Film/Audio Reels

Film/Audio Reel

Er zijn verschillende collectables aanwezig in de map. Hier is hoe je ze kunt verzamelen.

Nummer 1 kun je vinden nadat je de Keeper Protector hebt geactiveerd. Wanneer je hem meeneemt naar de jump pad, degene waar de kleine steen is gespawned, dan zal hij een ritueel uitvoeren en ontvang je de collectable. Het kan wat lastig zijn om precies de juiste plek te vinden dus wat heen en weer lopen tussen de twee pads tot hij het uitvoert kan noodzakelijk zijn.

Voor nummer 2 heb je de Lil’ Arnies nodig uit de mystery box. In de buik van de Apothicon zie je 9 gaten van waaruit Zombies komen. Ook zie je om de zoveel tijd groene rook komen uit elk van de gaten. Gooi een Arnie in elk van de gaten, het handigste is als je prone gaat om dit uit te voeren. ls je dat hebt gedaan spawnen een paar Margwas. Versla die en ontvang de collectable.

Stap 8 – Verzamel alle lichaamsdelen (Skull, Leg, Hand)

Body part locations

Schiet op elk van deze locaties de stenen kapot en gebruik de geupgrade Apothicon Servant om de lichaamsdelen op te zuigen.

 • #1 – Shangri-La, wanneer je voor de Stamin-Up machine staat en een beetje omhoog kijkt zie je een gebroken steen die je moet schieten
 • #2 – Origins, rechts van de Keeper Protector panel zie je de giants voetstap, kijk hier in het vuur
 • #3 – Verruckt, links van de Corruption Engine bij de fontijn
 • #4 – Spawn, links van de Corruption Engine kijkend richting de kerk. Richting de gebroken delen van de kerkmuur een beetje in het midden nar de zwevende stenen.
 • #5 – Nacht, bovenste verdieping. Kijk naar de wall gun, draai naar links en kijk richting de rode straal in de lucht. Schiet de onderkant van het stenen plafond in de verte
 • #6 – Der Eisendrache, bij een van de muren waar je een wall run doet om de free-perk bottle te krijgen, die met de schedel in de onderste rechter hoek.

Stap 9 – 3e collectable en ontmoet Sophia

Nu je ze allemaal hebt verzameld wachten ze op je bovenin de map Nacht, vlak naast de Jug Machine. Gebruik ook daar weer de geupgrade Apothicon Servant om op de lichaamsdelen te schieten. Het lichaam van Sophia verschijnt. Schiet ook daarop en je krijgt de collectable.

Ga ermee naar Origins om de audio reel af te spelen. Wanneer je daarna terugkeert naar de plek in Nacht zal Sophia er zijn in haar robot vorm.

Stap 10 – Gebruik de Turrets om de stralen te reflecteren

Turret beams

Ga naar elk van de corruption engine turrets om ze te gebruiken om de stralen af te buigen richting de vliegende kristallen in de lucht. Deze zijn iets lichter van kleur dan de andere stenen in de lucht. Wanneer je hem goed hebt afgebogen stap je vanzelf uit de turret zodat je weet dat het goed is gegaan.

Wanneer je ze allemaal het afgebogen zal Sophia van transparant weer veranderen in haar volledige verschijning.

Stap 11 – Ga met de Teleporter naar Samantha’s Huis

Kino teleporter active

Keer terug naar Nacht naar de volledige Sophia. Ze zal naar het theater vliegen, ga dan naar Kino zodat ze de Teleporter kan poweren en dan kun je hem gebruiken om naar Samantha’s huis te gaan. In de kleine slaapkamer waar je terecht komt zie je op het bed het Kronium boek en pak deze. Terug in Kino kun je dit boek op de lessenaar plaatsen.

Stap 12 – Pak een Apothicon ei

Apothicon Egg under Primis

Pak een ei van een van de volgende locaties:

 1. Der Eisendrache, Primis statues room
 2. Der Eisendrache, near Wunderfizz on the way to Kino
 3. Origins, underneath the dig site, opposite the KN-44 wall gun
 4. Origins, to the left of the Wunderfizz
 5. Shangri-la, bottom of the stairs near fire
 6. Shangri-la, near Stamin-Up on a broken pillar
 7. Verruckt, upstairs above speed cola, in corner
 8. Verruckt, near jump pad to Mob of the Dead
 9. Verruckt, between the test tubes from Zetsubou no Shima
 10. Kino, opposite the stage near the bowie knife
 11. Kino, down the right side of the seating area leading away from Der Eisendrache
 12. Spawn, near jump pad leading to Shangri-La
 13. Spawn, near jump pad leading to Origins
 14. Mob of the Dead, facing away from Corruption Engine, near the cell blocks

Stap 13 – Broed het ei uit

Gateworm

Je moet het ei uitbroeden om de gateworm die erin zit te bevrijden. Plaats daarvoor het ei in een van de 4 pods rondom het acid lake. Schiet vervolgens meer dan 15 vijanden dood om het ei op te laden en de gateworm zal eruit komen. Die kun je oppakken.

Stap 14 – Verkrijg een Rune of Creation

Creation Runes

Deze runes kun je vinden in de main locaties en nu je de worm bij je hebt is het heel gemakkelijk te vinden. Wanneer je rondloopt zul je op een gegeven moment een biep horen, als van een sonar. En hoe dichter bij je bent hoe harder de biep. Zo kun je de rune traceren. Met de sdriehoekkop kun je op de juiste locaties vervolgens de rune opgraven.

Daarna moet je weer een ei pakken en een worm maken en vervolgens de volgende rune ophalen, tot je ze alle vier hebt.

Stap 15 – Final Boss Room (Simon Says)

Boss room book

Nu is het tijd om de eindbaas te verslaan, maar je moet er eerst naar toe. Ga weer naar de bovenste Kino ruimte en ga op het grote paarse symbool staan. Nu wordt je naar de eindbaas geteleporteerd. Een spel moet gespeeld worden, Simon Says.

Ga naar het boek toe en hij zal in een willekeurige volgorde bladzijden openslaan. Deze symbolen op de pagina’s moet je goed onthouden want je hebt straks de volgorde nodig. Ga naar de andere kant van de kamer en wacht op de symbolen. Wanneer het eerste symbool uit het boek verschijnt moet je hem gebruiken. Wacht vervolgens op de volgende symbolen en gebruik ook deze in de juiste volgorde.

Vervolgens krijg je vier niveau’s om doorheen te komen. In elk van de niveau’s moet je de Margwa zo snel mogelijk doden. Wanneer je ze alle vier hebt doorstaan krijg je de summoning key.

Stap 16 -Gebruik de Summoning key

Throwing Summoning Key

Met de summoning key kun je op verschillende locaties een opdracht uitvoeren.

 • #1 – Mob of the Dead – op de foot bridge wanneer je de andere kant op kijkt dan de corruption engine zie je een lichaam die van het plafond naar beneden hangt. Gooi de sleutel naar de poster die je in de cel ziet, een beetje aan de linkerkant, in de verte. Een muziekdoos met Samantha verschijnt.
 • #2 – Origins – gooi de sleutel naar de grafsteen, boevenaan de excevatie site, achterin de tunnel die leidt naar de mob of the dead. Je zult moeten springen om hem te kunnen zien, het staat boven op een houten platform.
 • #3 – Shangri-la – gooi de sleutel richting de focussteen
 • #4 – Verruckt – gooi hem naar de fontijn, links van de Corruption Engine.
 • #5 – Der Eisendrache – gooi hem naar de klok, boven en tegenover de Corruption engine.
 • #6 – Nacht – gooi de sleutel naar de rode ton. Deze kun je vinden buiten het raam tussen de spawn en de Eisendrache ingangen.
 • #7 – Kino -gooi hem naar de grote kroonluchter.

Nu je dit hebt uitgevoerd moet je weer naar de Boss room via de Kino teleporter.

Stap 17 – Shadow Man Boss Fight

Giving Summoning Key to Sophia

Nu zal het boss gevecht echt losbarsten. De summoning key kun je in een van de groene lichten plaatsen waarna er zombies zullen komen. Versla er een heel aantal om de sleutel op te laden. Zodra hij genoeg is opgeladen moet je hem weer pakken en naar Sophia gooien die in het midden van de kamer staat. Zij kan dan The Shadow Man met een laser schieten. Dat doet veel schade maar je kunt zelf ook helpen door met je wapens mee te vuren.

Dit moet je een paar keer herhalen totdat The Shadow Man in de mond van de Apothicon staat. Zodra dat zover is kun je het boek activeren om de baas te verslaan. Done, nice!

 

gamesgratisthuis.nl
Register New Account
Reset Password
Compare items
 • Total (0)
Compare